Elev agresat în incinta unei şcoli din județul Iaşi

Îngrijitorul i-a tras o palmă în baie

Elevi
Elevi sursa foto pixabay

Îngrijitorul școlii din Păușești, județul Iași, este acuzat de agresarea unui elev de clasa a V-a. El l-a lovit cu palma în urma unui conflict, potrivit ziare.com.

Bărbatul susține că elevul l-a înjurat, motiv pentru care i-a aplicat o corecție în baie.

„Eu am vrut să îi trag peste față, a ridicat mâna și i-am tras o palmă. Nu regret, nu nimica, pentru că acel copil e cu probleme”, a declarat îngrijitorul. Ajuns acasă, băiatul de 12 ani s-a plâns mamei că se simte rău și că a fost bătut. „Copilul mi-a venit într-o stare foarte gravă, bătut în baie. L-a leșinat, și-a pierdut conștiința copilul, s-a trezit singur, în baie, ud, înfrigurat”, a spus mama băiatului.

Ea a acuzat școala de neglijență și mușamalizare. Conducerea școlii are o altă versiune a incidentului.

Pe camerele de supraveghere se vede cum îngrijitorul urmează elevul în baie, dar copilul iese după câteva secunde fără să pară afectat. „Copilul, în timpul orei, s-a comportat absolut firesc, și-a luat notițe, a colaborat firesc la ore fără niciun fel de altă dorință sau semne că i-ar fi rău sau că ar dori să părăsească incinta școlii în vreun fel sau altul”, a declarat Roxana Nichita, director adjunct. Poliția a intervenit, iar un echipaj medical a transportat minorul la spital pentru îngrijiri. „A fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de purtare abuzivă”, a precizat Adina Ciobanu, purtător de cuvânt IPJ Iași. Băiatul a fost externat în aceeași zi, dar mama l-a dus din nou la spital a doua zi pentru investigații suplimentare. Îngrijitorul este momentan liber și încă angajat al școlii. Mai multe anchete, inclusiv una internă, au fost deschise pentru a clarifica situația.

Percheziții la instituții publice din Satu Mare şi Sălaj