Eugen Teodorovici (PSD), fostul ministru de Finanțe, acuză PNL că a făcut o rectificare bugetară netransparentă, comparând perioada în care deținea această funcție și modul în care era făcută rectificarea.
„Un simulacru de consultare publică, pe o rectificare bugetară publicată aseară, foarte târziu, la ora 22:00, la ora de închidere a cârciumii lui Sică.
Total netransparent, cu presa ținută, din nou, în lesă și cu botniță, fără să poată adresa întrebări (dar, pesemne, mulțumită și că a fost lăsată afară, la ușă!). Aceeași presă care, sper, poate face o comparație cu procesul de prezentare a rectificărilor bugetare din timpul mandatelor mele de ministru.
Un limbaj de lemn tocmai pentru a nu se înțelege absolut nimic.
În total dispreț față de români, de la profesori, pensionari, copii (ale căror drepturi legale fie le-au fost anulate, fie tăiate din pix!), așa cum ne-au obișnuit, dar cu mare interes pentru organizarea alegerilor, la care speră să-i poată din nou minți și manipula (pentru asta s-au alocat 217,8 milioane lei către Autoritatea Electorală Permanentă)!
Cu creșteri enorme ale cheltuielilor cu dobânzile (cu aproape 1.7 miliarde de lei!) pentru împrumuturile ce au depășit orice așteptări și orice limită a responsabilității bugetare (deși ne mințeau cu împrumuturi la cele mai mici costuri)!
Cu o explozie a deficitului bugetar cu 5 puncte procentuale, depășind Bulgaria și Ungaria! Un deficit prognozat de la 6,7 la 8,6% din PIB, deși până mai ieri spuneau că România are cea mai mică creștere a deficitului bugetar din Uniunea Europeană! Și cu același dispreț și ignoranță față de prognozele instituțiilor financiare internaționale (Comisia Europeană – 9,2% din PIB în 2020 și FMI – 8,9% din PIB în 2020)!
Cu o umflare a ponderii datoriei publice în PIB ajunsă la 40,2%, la finalul lunii iunie, faţă de 35,2% la sfârşitul lui 2019!
Cine mai speră că Iohannis și „guvernul său” sunt doar PRECAUȚI?, a scris Teodorovici pe pagina sa de Facebook.
Citește și: Violeta Alexandru, despre pensii. „Specialele” cresc, dar fără impact