Ciolacu l-a recitit pe Eminescu și concluzia e clară: nu s-a schimbat nimic

Mircea Diaconu, ridicat în slăvi de liderul PSD

Cum astăzi sărbătorim cuminți, fără prea mare fast, Ziua Culturii Naționale, liderul PSD Marcel Ciolacu a decis că-i rost de poezie. Așadar, într-un exces de zel din care cetățenii să înțeleagă vasta cultură de care beneficiază acesta, Ciolacu susține că l-ar fi recitit pe Eminescu. Concluzia lecturii reluate este una clară: „realizăm cât de actuale sunt ideile sale, scrise acum aproape un veac și jumătate. Mai ales în privința învățământului, vorbele lui Eminescu ar trebui să fie azi în discuțiile tuturor liderilor actualei puteri”, scris Ciolacu, cuprins de zvâcul poetico-politic.

Și ca să nu cumva să credem că PSD ar fi stat degeaba în toți anii în care s-a aflat la guvernare, Marcel Ciolacu ne reamintește faptul că legea Zilei Culturii Naționale a fost inițiată de 50 de parlamentari PSD, însă și de Mircea Diaconu, în urmă cu 10 ani, căzând cu toții de acord că ziua în care s-a născut Mihai Eminescu trebuie să devină o zi națională, demnă de geniul poetic al celui ce a fost și rămâne „nepereche”.

„Acum un deceniu, Parlamentul a adoptat legea inițiată de 50 de parlamentari PSD și de actorul Mircea Diaconu, prin care ziua de naștere a lui Mihai Eminescu a devenit #ZiuaCulturiiNaționale. O dovadă a respectului pentru geniul culturii noastre naționale, pe care Tudor Arghezi îl considera “sfântul preacurat al versului românesc”, a spus liderul PSD, Marcel Ciolacu, pe Facebook.

Ciolacu, poetic și subtil, ca o bombă cu fitil

„Copiii români sunt încărcaţi cu materii atât de multe şi atât de diverse, încât nici profesorii, nici şcolarii nu se pot orienta în capetele lor. Aceşti copii nu învaţă nimic, pentru că memoria nu păstrează nimic nepriceput, nerumegat, unde interesul viu şi judecata copilului n-au jucat nici un rol. Singurul efect al încărcării memoriei cu lucruri pe care nu le poate mistui e sila şi scârba copilului de carte. La acest rezultat au ajuns aproape toate şcoalele la noi. Vezi tineri care au învăţat latineşte, greceşte, istoria universală, logică şi psihologie, ştiinţe naturale, geografie în toate clasele, drept administrativ, economie politică, au trecut bacalaureatul şi… cu toate astea, nu ştiu a scrie o frază corectă, iar a doua zi după ce au părăsit şcoala au uitat tot…”

Citește și: Ioan Aurel Pop, supărat pe cei care nu-l mai apreciază pe Eminescu

#News