Europa a înregistrat cea mai caldă lună ianuarie din istorie

Ianuarie a înregistrat, de asemenea, un nou minim pentru ianuarie în ceea ce privește acoperirea cu gheață a Antarcticii, depășind recordul stabilit în 2017 cu aproximativ 210.000 de mile pătrate.

Luna ianuarie din 2023 a fost a șaptea cea mai caldă lună ianuarie înregistrată la nivel mondial, a comunicat Administrația Națională Oceanică și Atmosferică (NOAA). Luna precedentă a înregistrat o temperatură medie globală la suprafața oceanică și terestră cu 1,57 grade Fahrenheit mai mare decât valoarea medie, fiind de asemenea, al 47-lea an consecutiv în care luna ianuarie a fost mai caldă decât media secolului XX, potrivit g4media.ro.

La nivel continental, Europa a avut cea mai caldă ianuarie înregistrată vreodată, în timp ce America de Nord a înregistrat a cincea cea mai caldă temperatură, iar Africa a șasea.

 În general, emisfera nordică a înregistrat luna trecută a cincea cea mai caldă ianuarie înregistrată vreodată. Ianuarie a înregistrat, de asemenea, un nou minim pentru ianuarie în ceea ce privește acoperirea cu gheață a Antarcticii, depășind recordul stabilit în 2017 cu aproximativ 210.000 de mile pătrate. În Arctica, între timp, s-a înregistrat a treia cea mai mică acoperire de gheață de mare înregistrată vreodată, cu aproximativ 243.000 de mile pătrate mai puțin decât media din 1991 până în 2020. Cea mai călduroasă lună ianuarie globală înregistrată vreodată a avut loc în 2020, potrivit NOAA, depășind recordul anterior din 2016. Ziua de Anul Nou din acest an a fost cea mai caldă înregistrată vreodată în opt țări – Polonia, Belarus, Olanda, Danemarca, Letonia, Lituania și Cehia, potrivit meteorologului Scott Duncan.

tAtacuri de panică suferite de locuitorii din Hunedoara, în urma cutremurului din Gorj