George Simion, copreședintele Partidul Alianța pentru Unirea Românilor (PAUR), protestează în Vama Leușeni pentru că autoritățile din Republica Moldova respectă interdicția pe care deputatul o are la acest moment. George Simion a fost declarat persoană indezirabilă pe teritoriul Republicii Moldova, având cinci interdicții de intrare pe teritoriul acestui stat. Ultima i-a fost aplicată în 2018, pentru o perioadă de cinci ani.
Vădit nemulțumit de situația în care se află, Simion insistă să fie lăsat să treacă în R. Moldova, unde vrea să participe la înmormântarea lui Nicolae Dabija.
„Suntem în vama Leușeni, suntem 12 parlamentari din Parlamentul României. Au venit colegii alături de mine. Cerem suspendarea aplicării intredicției în cazul meu. Într-un mod similar am avut o interdicție în 2015, când nici măcar nu eram demnitar al statului român și atunci, s-a putut intreveni ca de pe o zi pe alta să se suspende aplicarea acelei interdicții pe perioada desfășurării procesului, care nu a ajuns la nicio finalitate, nu s-a constatat nicio încălcare din partea mea, am fost lăsat să intru în R. Moldova”, a declarat Simion în live-ul făcut, luni dimineață, pe Facebook.
„Cerem autorităților române să ne apere interesele”
În ciuda faptului că știa de interdicția primită în 2018, George Simion încearcă „forțarea” frontierei, mai mult, pare să nu înțeleagă că interdicția îi este pusă pe „CNP/nume”, iar calitatea sa de demnitar nu îl scutește de acest lucru.
„Asta cerem și acum. Și în dimineața aceasta sperăm să nu recurgem la alte forme de protest. Sperăm să ni se permită accesul și sper să ajung și eu la înmormântarea maestrului Nicolae Dabija.
Mulțumesc colegilor parlamentari, nu vrem să iscăm alte discuții și alte probleme, dar totuși suntem în vama Leușeni 12 parlamentari români, cerem autorităților române să ne apere interesele și să se bată pentru solicitările noastre. Nu cerem nicio încălcare de la lege, nici dnei Maia Sandu, nici Ministerului de Interne, ci doar să înțeleagă prin prisma relațiilor privilegiate pe care România le are cu R. Moldova, că această situație nu este una normală, că suntem demnitari ai statului român și că ne dorim un viitor comun. Suntem cât se poate de pașnici (…) și nu ne dorim altceva decât ca această situație absurdă să se rezolve.
Lăsați-mă pe perioada desfășurării procesului legat de interdicție să intru în R. Moldova, acest lucru a fost posibil în 2015, când nici măcar nu eram demnitar”, a concluzionat liderul PAUR, George Simion.
Citește și: George Simion nu vrea să se joace de-a democrația