Circulația pe Transfăgărășan, deschisă săptămâna viitoare

Stratul de zăpadă depășește în unele locuri doi metri, susțin drumarii.

Transfăgărășanul urmează să se deschidă la mijlocul săptămânii viitoare, a anunțat directorul regional al Direcției Regionale de Drumuri și Poduri (DRDP) Brașov, Tudor Duțu. Potrivit acestuia, se fac ultimele pregătiri înainte de deschiderea acestui tronson de drum, potrivit g4media.ro.

 „Speram, ca săptămâna viitoare, într-una din zile, să putem să redăm traficului acest frumos drum.  Mai avem de făcut lărgiri în zonele virajate, mai avem de montat semnalizarea. Facem tot posibilul ca până la mijlocul săptămânii viitoare să deschidem drumul”, a anunțat Tudor Duțu într-un video postat pe pagina de Facebook a DRDP Brașov.

Stratul de zăpadă depășește în unele locuri doi metri, susțin drumarii.

”Facem ultimele pregătiri pentru deschiderea Transfăgărășanului! Cu toate că stratul de zăpadă depășește încă pe alocuri chiar și doi metri, cu un efort susținut al colegilor din cadrul Secției Sibiu, sperăm să redăm traficului acest drum spectaculos până la mijlocul săptămânii viitoare. Mai multe detalii despre lucrările care sunt în plină desfășurare puteți afla din filmulețul atașat”, scrie în postare.

Transfăgărășanul (oficial numerotat DN7C) este o cale rutieră de circulație din România, care începe în comuna Bascov, județul Argeș de lângă orașul Pitești, în direcția orașului Curtea de Argeș și se termină la intersecția cu drumul DN1 între Sibiu și Brașov, în apropierea comunei Cârțișoara

Drumul are o lungime de 151 km, traversând pe axa nord-sud Munții Făgăraș. Porțiunea de la barajul Vidraru până la Cârțișoara traversează un teren montan la altitudini mari și a fost construită în perioada 1970–1974, pe o lungime de aproximativ 91 km. Până la construirea barajului și lacului de acumulare Vidraru, în 1965, de-a lungul căruia DN7C se desfășoară pe aproape 20 km, a existat un drum de pământ și o linie de mocăniță ce lega comuna Căpățâneni de vechiul sat Cumpăna (astăzi acoperit de ape, în apropierea căruia s-a construit actuala cabană Cumpăna).

Permisul de conducere ar putea fi obținut în Franța la vârsta de 17 ani