Au fost finalizate reparaţiile de urgenţă la podul peste Dunăre între Ruse şi Giurgiu

Traficul a fost restabilit, restricţiile fiind ridicate

Pod peste Dunare
Pod peste Dunare sursa foto pixabay

Reparaţiile de urgenţă la podul peste Dunăre între Ruse şi Giurgiu au fost finalizate. Traficul a fost restabilit şi restricţiile ridicate, a anunţat Agenţia de Infrastructură Rutieră (RIA), potrivit g4media.ro.

Reparaţiile au început pe 11 iunie odată cu introducerea unui aranjament temporar de circulaţie.

RIA a precizat că antreprenorul a finalizat lucrările planificate înainte de termen, astfel încât să nu fie perturbat traficul. Reparaţiile au fost necesare pentru a asigura călătoria în siguranţă peste pod, a transmis RIA. Agenţia a menţionat că o revizie a podului este programată să înceapă în iulie, adăugând că fluxul de trafic nu va fi oprit şi va fi controlat de semafoare. Lucrările de reparaţii vor fi efectuate zilnic, timp de 10-12 ore.

Procesul de lucru va fi organizat şi desfăşurat în faze, astfel încât vehiculele să treacă în două sensuri pe banda unde nu se desfăşoară lucrări de construcţie.

De când facilitatea a fost pusă în funcţiune, în urmă cu 70 de ani, nu au fost efectuate reparaţii majore. Consolidarea îmbinărilor s-a făcut în urmă cu peste 22 de ani, iar hidroizolarea şi pavelele de asfalt au fost înlocuite în 2011. Proiectul tehnic pentru renovarea instalaţiei prevede înlocuirea completă a pavelelor de asfalt, a panourilor, a hidroizolaţiei, sisteme noi de reţinere, semnalizare etc. Antreprenorul pentru reparaţiile majore, în valoare de aproximativ 44,9 milioane de leva, este Danube Bridge Public Limited Liability Company. Perioada contractului pentru lucrările de reparaţii este de 730 de zile, a adăugat RIA.

𝐒𝐏𝐔𝐌𝐀 𝐏𝐀𝐑𝐓𝐘 pentru copiii din Sectorul 5