CNAIR prelungește restricțiile de circulație cauzate de codul roșu de caniculă

Măsurile sunt impuse în continuare luni, 15 iulie, și marți, 16 iulie

Drum
Drum sursa foto pixabay

CNAIR extinde restricțiile pentru deplasarea autovehiculelor cu MTMA > 12 tone în 6 noi județe (Cluj, Sălaj, Brașov, Sibiu, Covasna și Mureș), potrivit ziare.com.

În perioada 15 – 16 iulie, între orele 11.00 și 19.00, autovehiculele cu masa maximă autorizată mai mare de 12 tone, nu vor putea circula pe sectoarele de autostrăzi, drumuri expres și drumuri naționale aflate în administrarea următoarelor Direcții Regionale.

Este vorba despre: DRDP București (Județele: Ilfov, Giurgiu, Teleorman, Argeș, Dâmbovița, Prahova, Ialomița și Călărași), DRDP Craiova (Județele: Dolj, Olt, Vâlcea, Gorj și Mehedinți), )DRDP Timișoara (Județele: Timiș, Caraș-Severin, Hunedoara și Arad), DRDP Cluj (Județele: Bihor, Alba, Satu Mare, Cluj și Sălaj), DRDP Iași (Județele: Suceava, Botoșani, Neamț, Iași, Bacău și Vaslui), DRDP Buzău (Județele: Buzău, Vrancea, Galați și Brăila), DRDP Brașov (Județele: Brașov, Sibiu, Covasna și Mureș), DRDP Constanța (Județele: Constanța, Ialomița, Călărași și Tulcea).

Sunt exceptate de la respectarea acestor restricții transporturile de persoane, transporturile de animale vii şi de produse perisabile de origine animală şi vegetală, vehiculele care participă la intervenţii în caz de forţă majoră, transporturile funerare, transporturi pentru distribuire de carburanţi. De la aceste restricții mai sunt exceptate utilajele proprii ale CNAIR SA și utilajele firmelor cu care CNAIR SA are contracte de lucrări în derulare. Restricțiile cauzate de aceste temperaturi extreme cuprind regiunile: Crișana, Banat, Oltenia, Muntenia și Moldova (conform Avertizării Meteorologice emise de ANM).

Patru transporturi de deşeuri din Italia, Germania şi Belgia, oprite să intre în ţară