Ceaiul de ceapă este un remediu natural pentru răceală și tuse. Ceaiul ameliorează simptomele și ajută organismul să se protejeze de frig, întărind sistemul imunitar.
Ceapa este o sursă importantă de nutrienți care stimulează imunitatea. Este vorba de vitamina C, antioxidanți, magneziu, fier și zinc. Unii compuși din compoziția ceaiului de ceapă sunt quercetina și tiosulfații, care previn afecțiunile infecțioase.
Mod de preparare
Se toacă o ceapă și se pune în vasul cu apă care în prealabil a fost pusă la fiert. Timp de câteva minute se lasă la infuzat, iar apoi se strecoară.
Ceaiul de ceapă contribuie la scăderea în greutate, ajutând la arderea grăsimilor. Ceaiul determină formarea de colagen, lucru care menține sănătatea pielii și a părului. De asemenea, ceaiul de ceapă are ca efect împiedicarea îmbătrânirii premature a pielii.
Ceapa are puține riscuri pentru persoanele care o consumă. Ceapa poate produce și reacții adverse, cum ar fi alergia. Orice persoană care are o reacție alergică după ce a mâncat ceapă, ar trebui să ceară asistență medicală. Dacă este consumat în cantități mari, ceaiul de ceapă poate produce balonare și diaree.
Există mai multe varietăți de ceapă: roșie, galbenă, albă, verde. Fiecare are propria sa aromă, de la intensă la ușoară.
Ceapa poate fi consumată crudă, fiartă, prăjită, uscată sau coaptă. Aceasta este de obicei folosită pentru aroma sa în salate și se amestecă în diferite feluri de mâncare.
Ceapa face parte din familia liliaceae, aceeași familie ca și usturoiul, prazul, arpagicul. Există peste 600 de soiuri de ceapă.
Ceapa este caracterizată prin conținutul ei bogat în tiosulfinate, sulfuri, sulfoxide și alți compuși odoriferi. Cistein-sulfoxizii sunt principalii responsabili pentru aroma cepei și producerea de compuși care duc la iritarea ochilor.
Ceapa este eficientă împotriva multor bacterii, cum ar fi bacillus subtilis, salmonella și E.coli. Ceapa nu are totuși o acțiune la fel de intensă ca a usturoiului, deoarece în ceapă să găsesc doar un sfert din compușii sulfului care fac parte din compoziția usturoiului.
Ceapa a fost folosită încă din anul 4000 i.c. ca tratament pentru mai multe boli. În al doilea război mondial, vaporii din pastă de ceapă au fost utilizați pentru diminuarea durerii și grăbirea vindecării rănilor.
Citește și: Să înceapă distracția! Start în campania „localelor”