Preşedintele Consiliului Județean, Timiș Călin Dobra, a insistat și continuă să insiste, să se facă auzit și să gasească o soluție. Guvernul doarme sau amână. Este vorba de programul ”Laptele și Cornul” și de faptul că produsele nu au mai ajuns la copii. Din cauză de pandemie. Din cauză că nu ne mișcăm mai cu talent. Și din cauză că ne e mai confortabil să lăsăm alimentele în depozit, decât să facem un bine.
”Am discutat cu reprezentanţii firmei Simultan, au soluţii concrete, avem soluţii concrete, dar la momentul acesta suntem într-o dificultate. Producătorul va ajunge în situaţia în care va arunca aceste produse, le va distruge, vor fi alte costuri suplimentare.
Noi, de la Consiliul Judeţean, sau cei de la nivelul primăriilor care gestionează spitalele din judeţul Timiş au costuri pentru a achiziţiona aceste produse şi aşa ajungem în plata acestor produse de mai multe ori, fără a ne fi de folos ceea ce avem acum la momentul acesta”, a afirmat Dobra.
Și soluții ar exista. Călin Dobra, președintele CJ Timiș, cere ca aceste produse să fie distribuite spitalelor, căminelor de bătrâni ori centrelor de copii din județ. Situația este una la nivel național. Pe scurt, produsele acestea, plătite de Comisia Europeană, au rămas în depozite, iar Dobra spune că Guvernul României, deși are acceptul Comisiei Europene, nu a găsit o soluție pentru a le distribui celor care au nevoie.
„Am expus problemele pe care le avem, în sensul că sunt stocuri foarte mari la nivelul școlilor și la nivelul companiei, care au rămas blocate când s-a declarat starea de urgență. De trei luni de zile, Guvernul României caută soluții.
Nu știu ce soluții, din moment ce Comisia Europeană, finanțatorul, și-a dat acordul pentru distribuirea acestor produse achiziționate din bani UE spre alte categorii. Avem soluții concrete, dar producătorul va ajunge în situația în care va arunca aceste produse, le va distruge, cu costuri suplimentare. Producătorul are un stoc de 3 milioane de produse pentru programul „Laptele în școli”, gestionează acestă activitate în mai multe județe din țară, inclusiv Timiș.
Suntem încet, încet, în apropierea perioadei de expirare a termenului de garanție, când aceste produse vor trebui distruse”.
Citește și: „Dottore” Bodog, fără doctoranzi