Român înecat în Italia, după ce a vrut să salveze un tânăr din Sri Lanka

Corpul tânărului de 30 de ani a fost găsit la o adâncime de 4 metri, aproape de locul dispariției

riu
Riu sursa foto pixabay

Bogdan Ștefan Cristoiu, de 30 de ani, a decedat duminică în Brento, provincia Padova, după ce a încercat să salveze un tânăr din Sri Lanka din albia unui râu. Acesta încerca să scoată o minge din apă, însă a fost prins de curenții foarte puternici din zonă, potrivit g4media.ro.

Românul, sportiv ce practica skanderbeg, i-a sărit imediat în ajutor, deși nu făceau parte din același grup de prieteni, a reușit să-l prindă de mână

Dar au fost luați amândoi de ape. Sâmbătă seară a fost recuperat primul cadavru, cel al românului, iar luni dimineață a fost recuperată cea de-a doua victimă. Potrivit salvatorilor italieni, corpul tânărului de 30 de ani a fost găsit la o adâncime de 4 metri, nu departe de locul unde a dispărut. Potrivit pompierilor, acest lucru s-a datorat în parte unui baraj din în amonte, care formează curenți puternici.

Președintele regiunii Veneto Luca Zaia a dedicat o postare pe Facebook memoriei lui Cristoiu și gestului său eroic, scriu ziariștii italieni

. „Sunt profund mișcat de vestea tragică sosită cu puțin timp în urmă privind descoperirea trupului neînsuflețit al lui Bogdan – a scris el – Cu un gest de curaj și altruism, el a sărit ieri în ape pentru a încerca să salveze un tânăr srilankez de 23 de ani, Ganegedara Ramesh, surprins de curent în timp ce înota în apele râului. Guvernatorul și-a exprimat condoleanțele: „Îmi exprim cele mai sincere condoleanțe familiilor și apropiaților celor doi tineri”.

Ministrul Mediului: Temperaturile extrem de ridicate afectează grav agricultura