Cadavrul unui bărbat dezbrăcat descoperit într-un geamantan în Vaslui

Anchetatorii nu au reușit să-i stabilească identitatea

geamantan
geamantan sursa foto pixabay

Polițiștii din Vaslui sunt în alertă după ce un apel la 112 a anunțat că trupul unui bărbat a fost găsit abandonat într-un geamantan pe marginea unui drum din comuna Pungești. Este vorba despre cadavrul unui bărbat în vârstă de 50 de ani, potrivit ziare.com.

Geamantanul în care se afla cadavrul bărbatului a fost descoperit de către un localnic luni seara, au anunțat reprezentanții Inspectoratului de Poliție al Județului Vaslui.

Localnicii susțin că au observat geamantanul abandonat pe marginea drumului încă de sâmbătă, dar au crezut că cineva l-a aruncat la gunoi. Abia luni seara, un localnic, sesizând mirosul greu venind dinspre geamantan, a decis să verifice. Când l-au deschis, oamenii au rămas șocați: în interior se afla cadavrul unui bărbat, complet dezbrăcat. Au alertat imediat poliția. „La data de 15.07.2024, ora 21:27, o patrulă de poliție din cadrul Secției 1 Poliție Rurală Vaslui a fost sesizată telefonic de către un bărbat din satul/comuna Pungești, județul Vaslui, cu privire la faptul că, în vecinătatea unui drum sătesc din Pungești, pe marginea drumului, se află un geamantan, în interiorul căruia se află cadavrul unei persoane necunoscute, de sex masculin,” se arată în comunicatul poliției.

La fața locului s-a deplasat o echipă complexă de cercetare, formată din cadre ale Poliției Municipiului Vaslui, Serviciului Investigații Criminale și Serviciului Criminalistic, coordonată de inspectorul șef al Inspectoratului de Poliție Județean Vaslui.

Totodată, la fața locului s-a deplasat și procurorul de serviciu din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Vaslui. „În cauză sunt efectuate cercetări în vederea stabilirii identității persoanei decedate, împrejurărilor în care s-a produs decesul acesteia și dispunerea măsurilor legale,” au precizat oficialii Inspectoratului de Poliție al Județului Vaslui. Cadavrul, aflat în stare avansată de putrefacție, a fost preluat de polițiști și transportat la Institutul de Medicină Legală din Vaslui pentru necropsie. Polițiștii au deschis un dosar penal pentru omor deosebit de grav. Anchetatorii încă nu au aflat identitatea bărbatului decedat, iar localnicii susțin că acesta nu ar fi din zonă.

Ministrul Mediului: Temperaturile extrem de ridicate afectează grav agricultura