Vânătorului – portar Dragoș Balauru îi place să calce pisici cu mașina

Poliţiştii Biroului pentru Protecţia Animalelor fac verificări pentru stabilirea măsurilor legale ce se impun

Dragos Balauru
Dragos Balauru pag de FB UTA Arad

Caz unic în fotbalul din România! Este vorba despre reacția de o cruzime inimaginabilă la adresa animalelor a unui fotbalist român. Portarul Dragoş Balauru a fost dat afară de la echipa de liga secundă Unirea Ungheni, după ce a scris, într-o postare pe Facebook, că cea mai mare plăcere a lui este să calce pisici cu maşina. Inspectoratul de Poliţie Judeţean Mureş a comunicat că face verificări privitor la această situaţie, potrivit stiripesurse.ro.

„Vânătoarea mai e cum mai e, dar plăcerea cea mai mare este să calc pisici cu maşina”, a scris Dragoș Balauru pe Facebook, într-un răspuns la o postare.

Comentariul fotabalistului nu a rămas fără urmări, managerul echipei de fotbal unde acesta evoluează anunțând că va lua măsuri drastice împotriva lui. „Un astfel de moment poate fi sensibil pentru echipă dacă nu este tratat cu seriozitatea şi rigoarea potrivită, tocmai de aceea am considerat deplasarea mea aici, discuţia mea faţă în faţă cu cei implicaţi şi desigur consultarea chiar aici în cantonamentul din Slovacia, cu cei care răspund direct de formarea jucătorilor.

Suntem profesionişti cu toţii tocmai de aceea am hotărât rezilierea contractului cu fotbalistul implicat în acest subiect. Cu siguranţă şi din astfel de experienţe avem cu toţii de învăţat! Echipa îşi continuă parcursul cantonamentului conform planificărilor, le-am dorit băieţilor noştri succes în amicalele următoare fiindcă în această perioadă este foarte importantă focusarea pe buna pregătire a lor!”, a declarat managerul clubului, Adrian Pop.

Dragoş Balauru are 34 de ani şi a evoluat de-a lungul carierei la FC Voluntari, Gloria Buzău sau UTA Arad.

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Mureş a anunţat că în acest caz au fost depuse mai multe sesizări, poliţiştii Biroului pentru Protecţia Animalelor efectuând verificări pentru stabilirea cu exactitate a situaţiei în cauză şi luarea măsurilor legale. În Anglia, fotbalistul francez al echipei West Ham, Kurt Zouma, a fost condamnat la 180 de ore de muncă în folosul comunităţii, în 2022, după ce s-a filmat lovindu-şi şi pălmuindu-şi pisica.

Dragoş Balauru: Am 4 câini și iubesc animalele mai mult decât mulți de acolo care îmi vor răul

Portarul Dragoş Balauru a reacționat , declarând că a fost provocat.”Totul a plecat de la o postare cu referire la ultimul incident cu tânăra omorâtă de urs. După ce au văzut că sunt vânător, au început să mă jignească pe mine și pe familia mea și de aici a plecat totul, nu suport să te legi de familia mea.

Din păcate, am intrat în jocul lor, iar unei doamne cu profil fals, probabil, care avea o poză la profil cu pisici, i-am lăsat acel comentariu mai acid. Nu cred că un om sănătos la cap s-ar gândi că cineva umblă pe străzi să calce pisicile cu mașina, că doar nu te urci cu mașina pe garduri și pe trotuare, dar trebuie să și gândești puțin și să nu iei de bun tot ce vrea unul și altul să arate, pentru că este foarte ușor de manipulat. Am 4 câini și iubesc animalele mai mult decât mulți de acolo care îmi vor răul”, a declarat portarul.

Avertizare de ploi abundente pentru 20 de județe și București