Potrivit unui nou studiu, încă nerevizuit, astronauții care au efectuat o misiune cu echipaj pe orbita planetei Marte s-ar confrunta cu niveluri devastatoare de radiații, arată publicația Futurism.
Cercetătorii au folosit manechine care au fost expuse la radiații cosmice simulate
Pentru a examina în mod realist cu ce nivel de radiații s-ar confrunta astronauții, oamenii de știință și-au bazat cercetările pe o misiune cu echipaj de 1.000 de zile.
Dintre acestea, 600 de zile au fost alocate călătoriei propriu-zise, iar 400 de zile au fost petrecute pe suprafața marțiană.
Manechinele folosite în studiu au fost supuse unor radiații cosmice simulate. Printre aceste radiații se numără inclusiv cele cauzate de erupțiile solare. După, manechinele au fost studiate folosind software-ul de urmărire a particulelor.
Misiunile pe Marte nu sunt sigure, indiferent de asigurările aduse de NASA
După ce au analizat impactul misiunii simulate de 1.000 de zile asupra a peste 40 de părți ale corpului și organelor modelate digital, cercetătorii au stabilit că majoritatea organelor individuale examinate conțineau niveluri de radiații de peste un sievert – după cum raportează New Scientist.
Majoritatea agențiilor spațiale din întreaga lume stipulează că niciun astronaut nu ar trebui să fie expus la peste un sievert de radiație pe parcursul întregii cariere, în timp ce NASA susține că 0.6 sievert ar trebui să fie maxim.
Deoarece studiul nu a fost încă revizuit, niciuna dintre aceste date nu este complet sigură.
Totuși, dacă datele sunt reale, omenirea trebuie să ia mai multe măsuri de protecție, înainte ca orice astronaut să se îndrepte spre Planeta Roșie.
Adaptare: Futurism