Augusto Sinagra, avocat la Curtea Europeană a Drepturilor Omului de la Strasbourg, într-un text intitulat „Fără rușine”, își cere public scuze României pentru scandalul creat de jurnalista Lucia Goracci la noi în țară.
Fostul magistrat demontează farsa „sechestrului” pe care a invocat-o jurnalista și susține că ea a fost cea care a obligat-o pe senatoarea Diana Șoșoacă să spună „ce nu voia.”
Augosto Sinagra: „RAI confundă România cu vreun mic stat din îndepărtatele Caraibe”
Într-o postare pe contul său de socializare, profesorul de la Facultatea de Științe Politice din cadrul Universității „La Sapienza” din Roma susține că „necunoscuta jurnalistă italiană” a început să o preseze pe Diana Șoșoacă să spună că este în „favoarea poțiunilor magice”.
Mai mult, în momentul când Șoșoacă a rugat-o să plece, jurnalista a refuzat.
„La invitația senatoarei de a pleca, jurnalista necunoscută Lucia Goracci și echipa ei au pretins să rămână în biroul senatoarei române, pentru a o obliga să spună ce nu voia. La solicitarea senatoarei, Poliția Română a intervenit și, ca toți polițiștii din lume, a dus-o pe această jurnalistă vivace la birourile lor pentru procedurile necesare de identificare a ei și a celor care o însoțeau”, a scris Augusto Sinagra.
De asemenea, fostul magistrat a mai precizat că RAI confundă România, care este „o țară de mare cultură în care majoritatea cetățenilor vorbesc fluent mai ales franceza și italiana”, cu un stat de pe Coasta de Vest a Africii sau un stat din îndepărtatele Caraibe. Mai mult, el e de părere că jurnaliștii de la RAI nu sunt credibili.
„Dacă acestea sunt faptele – și acestea sunt faptele – merită să ne amintim că știrile italiene, începând cu RAI, se află pe locul 77 în clasamentul internațional în ceea ce privește veridicitatea și credibilitatea”, a mai scris profesorul Augusto Sinagra.
Totodată, avocatul, în încheierea mesajului său, „se simte obligat” să își ceară scuze națiunii române pentru acest eveniment.
„În ceea ce mă privește, cunoscând istoria și cultura neamului românesc și având mare considerație pentru poporul român (care nu trebuie confundat cu romii și în care cu siguranță există și subiecți de evitat, care se găsesc de altfel și printre italieni), mă simt obligat să prezint scuzele personale pentru defăimarea foarte gravă comisă împotriva sa, în detrimentul unuia dintre reprezentanții săi, a Poporului și a guvernului român însuși”, a concluzionat profesorul Augusto Sinagra.