Clătitele pot fi un desert delicios, dar și un aperitiv rapid. Clătite dulci, clătite sarate, clătite de post, clătite la cuptor, clătite cu gem, cu ciocolată, cu brânză, cu carne, acest preparat se poate adapta ușor și cu puțină imaginație pe gustul fiecărei persoane.
Ingrediente
250g făină
2 ou(ă)
600ml lapte
un praf de sare
ulei pentru uns tigaia
Mod de preparare
Făina și sarea se cern într-un bol. Se face o gaură în mijloc și se adaugă ouăle. Cu ajutorul unui tel se încorporează treptat laptele, fără să se facă cocoloașe. Mai simplu este să se pună toate ingredientele într-un bol și să se folosească mixerul pentru a fi amestecate.
Compoziția trebuie să se odihnească la frigider, timp de 30 minute. Dacă compoziția este prea groasă, după cele 30 de minute, se poate adăuga lapte. Se încinge o tigaie pentru clătite care se unge cu puțin ulei. Uleiul nu trebuie să fie în surplus. Dacă se întâmplă acest lucru, se folosește un șervețel cu care se ia uleiul din tigaie. Se toarnă în tigaie un polonic mic din compoziție, cam 60mililitri, în funcție de tigaie. Se ține clătita 1-2 minute la foc mediu, după care se întoarce. Prima clătita nu va ieși perfect. Se unge tigaia din nou cu ulei și se repetă operațiunea. Din această compoziție ies 12 clătite.
Clătitele pot fi umplute cu dulceață, miere, nuca, fructe, ciocolată.
Citește și: Cea mai ieftină și rapidă rețetă de plăcintă cu mere