Google introduce funcția „Ask Photos” în Google Photos

Utilizatorii vor găsi pozele dorite mai rapid

Foto: Pixabay.com

Google a anunțat lansarea unei noi funcții în aplicația Google Photos, numită „Ask Photos”. Funcția folosește inteligența artificială Gemini pentru a ajuta utilizatorii să găsească imagini specifice în galeria lor foto, potrivit ziare.com.

Noua funcție „Ask Photos” va apărea ca o filă nouă în partea de jos a aplicației Google Photos și va fi disponibilă inițial pentru abonații serviciului One, începând cu limba engleză, în următoarele luni.

Prin intermediul acestei funcții, utilizatorii pot solicita informații precum „arată-mi cea mai bună fotografie din fiecare parc național pe care l-am vizitat”. AI-ul va utiliza informațiile de localizare și va exercita o anumită judecată pentru a identifica cea mai bună imagine. De asemenea, utilizatorii pot cere Google Photos să găsească cele mai bune fotografii de la o vacanță recentă și să genereze o descriere pentru acestea, facilitând distribuirea pe rețelele de socializare.

În faza inițială, funcția va fi disponibilă doar pentru căutări scrise, fără suport pentru comenzi vocale. De asemenea, utilizatorii pot cere Google Photos să găsească cele mai bune fotografii de la o vacanță recentă și să genereze o descriere pentru acestea, facilitând distribuirea pe rețelele de socializare. În faza inițială, funcția va fi disponibilă doar pentru căutări scrise, fără suport pentru comenzi vocale.

Florin Piersic, scos de la Terapie Intensivă