ANM anunță temperaturi extrem de ridicate în următoarele patru săptămâni

Cantitățile de precipitații vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă, în toate regiunile României, mai anunță meteorologii.

Canicula
Canicula sursa foto pixabay

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) anunță că temperaturi foarte ridicate vor fi înregistrate în următoarele patru săptămâni în special în sudul țării, unde va fi depășit pragul de caniculă, potrivit stiripesurse.ro.

Cantitățile de precipitații vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă, în toate regiunile României, mai anunță meteorologii.

Pentru săptămâna 17 – 24 iunie, temperaturile vor fi mai ridicate comparativ cu cele specifice pentru această săptămână pe tot teritoriul României, fiind o abatere termică pozitivă mai mare în regiunile sudice. Regimul pluviometric va fi deficitar la nivelul întregii țări, în special în zonele montane. Pentru săptămâna 24 iunie – 1 iulie, temperaturile medii vor fi ușor mai ridicate comparativ cu cele specifice pentru acest interval în regiunile sudice, în rest fiind apropiate de cele normale. Cantitățile de precipitații vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă, în toate regiunile.

Pentru săptămâna 1-8 iulie, temperatura medie a aerului va avea valori ușor mai ridicate decât cele specifice pentru această perioadă în regiunile sudice, în rest temperaturile medii fiind apropiate de cele normale.

Regimul pluviometric se va situa în jurul celui specific pentru acest interval, la nivelul întregii țări. Pentru săptămâna 8-15 iulie, mediile valorilor termice vor fi ușor peste cele specifice pentru această săptămână în regiunile sudice, în rest fiind apropiate de cele normale. Cantitățile de precipitații vor fi în general apropiate de cele normale pentru această perioadă, în cea mai mai mare parte a teritoriului, a precizat ANM.

Au fost finalizate reparaţiile de urgenţă la podul peste Dunăre între Ruse şi Giurgiu