13 persoane au acuzat simptome de toxiinfecţie alimentară

Ele făceau parte dintr-un grup de 39 de copii şi trei adulţi aflăţi în localitatea Măgura

Spital
Spital sursa foto pixabay

Mai multe persoane dintr-un grup de 39 de copii şi trei adulţi aflaţi în localitatea Măgura, judeţul Buzău, au acuzat dureri şi simptome de toxiinfecţie alimentară, potrivit g4media.ro.

13 dintre acestea au avut nevoie de îngijiri medicale

”Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă “Neron Lupaşcu” al judeţului Buzău intervine în acest moment pentru acordarea primului ajutor medical unui grup de persoane care acuză stare de rău şi prezintă simptome de toxiinfecţie alimentară, în localitatea Măgura. Din primele informaţii, grupul este format din 39 copii şi 3 adulţi”, a transmis ISU Buzău.

ISU Buzău a precizat că la faţa locului s-au deplasat două autospeciale de transport personal şi victime multiple şi trei ambulanţe din cadrul SAJ.

”La sosirea echipajelor s-a constat că toate persoanele erau conştiente şi cooperante, dintre acestea 11 copii şi 3 adulţi au necesitat îngrijiri medicale. Ulterior au fost preluate şi transportate la Spitalul Judeţean de Urgenţă Buzău 13 persoane (11 copiii şi 2 adulţi), un adult refuzând transportul la spital”, a mai transmis sursa citată. Autorităţile au demarat o anchetă pentru a stabili ce s-a întîmplat şi a identifica sursa îmbolnăvirii.

ANM anunță temperaturi extrem de ridicate în următoarele patru săptămâni