Muzeul Naţional al Ţăranului Român organizează, de vineri până duminică, în perioada 21-23 iulie, Târgul de Sfântul Ilie. Potrivit unui comunicat al MNŢR, programul de vizitare al Târgului este de la orele 10.00 până la orele 18.00, potrivit g4media.ro.
„Meşteşugari, artizani, anticari şi artişti aduc la târg: obiecte ceramice, furci, lăzi de zestre, icoane, mobilier pictat, ii vechi şi noi, fote, vâlnice, marame, catrinţe, podoabe, obiecte din piele, covoare, cruci de lemn, obiecte din pâslă, mobiliă veche, obiecte din gospodărie, jucării şi multe alte lucruri frumoase pe care le puteţi tocmi şi cumpăra, în miez de vară, la Muzeul de la Şosea”, se arată în comunicat. Potrivit organizatorilor, nu vor lipsi nici bunătăţi cum ar fi prăjiturile de casă, mierea de albine ori ierburile de leac, dar nici tradiţionala ţuică. Sâmbătă şi duminică, cei mici sunt aşteptaţi la demonstraţii şi atelier de teracotă, modelaj şi ceramică arsă, cu artista ceramistă Ramona Stanca.
Preţul biletului de intrare la târg este pentru adulţi de 12 lei, pensionari -6 lei, studenţi- 3 lei. Biletele pot fi achiziţionate şi online de pe www.booktes.com.
MNŢR arată că, potrivit tradiţiei, de ziua Sfântului Ilie, pe 20 iulie, oamenii nu lucrau, pentru a nu cădea grindina, şi nu mâncau mere, pentru ca grindina să nu fie de mărimea acestora.„Tot în această zi, femeile mergeau la biserică şi dădeau pomană pentru morţi din roadele gospodăriei. În dimineaţa acestei zile se culeg plante de leac, în special busuioc, care sunt puse apoi la uscat, iar femeile duc busuioc la biserică pentru a fi sfinţit după care, întoarse acasă, îl pun pe foc, iar cenuşa rezultată o folosesc în scopuri terapeutice”, se spune în comunicat.
Zboruri suspendate până miercuri pe un aeroport din Italia după producerea unui incendiu