CNAIR impune restricţii de tonaj pe mai multe drumuri din toată țara

Acest lucru este valabil pentru maşinile mai mari de 12 tone, din cauza caniculei

Tir
Tir sursa foto pixabay

Centrul Infotrafic anunţă, miercuri, restricţii pentru maşinile mai mari de 12 tone pe mai multe sectoare de drum, din cauza caniculei, potrivit g4media.ro.

Ca urmare a temperaturilor foarte ridicate ce continuă şi astăzi, 17 iulie, pentru care Administraţia Naţională de Meteorologie a emis avertizare Cod Roşu de caniculă, în intervalul orar 11:00 – 19:00, sunt instituite restricţii de tonaj pentru autovehiculele cu masa totală maximă autorizată mai mare de 12 tone.

Acest lucru este valabil pe toate sectoarele de drumuri naţionale, drumurile expres şi autostrăzi din toată ţara. Excepţie fac judeţele Bihor, Bistriţa-Năsăud, Botoşani, Cluj, Harghita, Maramureş, Mureş, Neamţ, Satu Mare, Sălaj şi Suceava”, anunţă Centrul Infotrafic. Există şi excepţii: transporturi de persoane; transporturi de animale vii şi produse perisabile de origine animală sau vegetală; vehicule care participă la intervenţii în caz de forţă majoră ;transporturi funerare; transporturi pentru distribuirea de apă şi hrană în zonele calamitate. Meteorologii anunţă în continuare caniculă, dar numărul judeţelor vizate de avertizare cod roşu a fost restrâns faţă de ziua precedentă. Chiar şi aşa, temperaturile nu vor scădea sub 33 de grade. Pe litoral vor fi 33-36 de grade.

Vânătorului – portar Dragoș Balauru îi place să calce pisici cu mașina