Cristi Manolache face promisiuni orașului Bacău și speră la multe ștampile. Deși nu este un nume care să fie cunoscut la nivel național, Manolache este destul de celebru, la nivel local, în Bacău.
A fost membru în 6 partide și a încercat și jocul politic independent. Nu pare să fi obosit mutându-se dintr-un partid în altul. În prezent, s-a înscris în cursa electorală și, ca orice politician cu ambiții la fotoliul de primar, vrea să facă din Bacău un oraș turistic. Candidatul PER la Primăria Bacău, Cristi Manolache, își dorește să revalorizeze locurile simbolice din oraș. Pe lista sa sunt Teatrul Bacovia, Casa Bacovia și Casa Vasile Alecsandri.
Uitând de politică pentru câteva minute, să vedem ce ar ”resuscita” Manolache din patrimoniul băcăuan:
”Moştenirea culturală, istoria urbanistică, marile personalităţi băcăuane reprezintă piloni spirituali ai Bacăului care trebuie să traverseze timpurile, precum apa Bistriţei! Ce trebuie făcut în acest domeniu:
-revalorizarea locurilor simbolice: clădirile de patrimoniu, obiectivele de cult cu valoare istorică sau arhitecturală (Teatrul Bacovia), muzeele şi cele două case memoriale (Casa George Bacovia și Casa Vasile Alecsandri); încurajarea iniţiativelor care au în vedere promovarea imaginii oraşului;
-propunerea unui concurs de idei cu tema „Imaginea oraşului Bacău”;
-organizarea unor trasee turistice de tip city-break, după modelele de succes deja existente la Iaşi, Braşov etc;
-promovarea unui calendar al activităţilor culturale la care să participe toate instituţiile de profil din oraş;” spune Cristi Manolache.
Bacăul nu este tocmai un oraș care să se laude la capitolul turism. Nu a fost și sunt slabe șanse să devină. Turismul se bazează pe zonele de munte, bogate în izvoare minerale, cum sunt cele din Slănic Moldova şi Târgu Ocna.
S-au făcut încercări de promovare, pe bani mulţi, și româneşti şi europeni, s-au promis multe și s-au perindat mulți primari. Iar un nou primar înseamnă o nouă promisiune. Nu neaparat un nou oraș turistic.
Citește și: România mai puțin frumoasă: Geamăna – satul scufundat