După moartea Reginei Elisabeta, mai multe voci au abordat subiectul înmormântării, întrebându-se de ce suverana va fi îngropată într-un sicriu căptușit cu plumb, de o greutate impresionantă.
Ca parte din tradiție, sicriul cântărește câteva sute de kilograme. Acesta este realizat în așa fel încât să ajute la conservarea trupului, evitând pătrunderea umezelii. De asemenea, sicriul reginei era deja pregătit de acum 30 de ani.
Precum prințesa Diana și prințul Philip, sicriul Reginei Elisabeta a II-a va fi căptușit cu plumb
Practica de a așeza membrii familiei regale în sicrie căptușite cu plumb datează de sute de ani, transmite IFL Science.
Timp de secole, regii, reginele, prinții și prințesele au fost așezați în sicrie de plumb pentru a-și păstra mai bine trupurile.
Tradiția datează dintr-o perioadă în care metodele moderne de conservare nu erau încă disponibile. Practic, utilizarea formolului pentru conservarea corpurilor a fost descoperită abia în 1869
Sicriele căptușite cu plumb sunt etanșe și protejează împotriva umezelii. Prin urmare, este încetinit procesul de descompunere a corpului.
Un alt rol important ar fi acela de a opri degajarea oricăror mirosuri și gaze.
Un alt aspect: potrivit tradiției, sicriul reginei este expus publicului după moartea sa.
În cursul dimineții de luni, aproximativ 2000 de persoane, printre care lideri politici şi capete încoronate, se vor aduna la Westminster Abbey din Londra pentru a aduce un ultim omagiu suveranei britanice.
Funeraliile de stat vor începe la ora 13:00 (ora României).