Peste 150 de pompieri din București și Dâmbovița, trimiși la Galați pentru a ajuta locuitorii afectați de inundații

În județul Galați, peste 6.000 de gospodării din 26 de localități au fost afectate de inundații

După ce luni a fost declarată stare de alertă în Galați, ISU București-Ilfov și ISU Dâmbovița trimit împreună peste 150 de pompieri pentru a sprijini populația afectată de inundații, potrivit ziare.com.

În județul Galați, peste 6.000 de gospodării din 26 de localități au fost afectate de inundațiile care au luat și 7 vieți.

ISU Dâmboviţa a trimis în cursul nopţii de luni spre marţi, 17 septembrie, la Galați 52 de pompieri, după cei 18 trimiși sâmbătă, alături de mijloace tehnice pentru a sprijini populaţia afectată de inundaţii. „În contextul desfăşurării acţiunilor de sprijin pentru judeţul Galaţi, afectat de fenomenele meteo (…), Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă ‘Basarab I’ al judeţului Dâmboviţa trimite în misiune un nou contingent de forţe şi mijloace, pentru a asigura schimbul echipajelor deja mobilizate în zonă. Astfel, un număr de 52 de pompieri vor sprijini acţiunile de intervenţie şi gestionare a situaţiilor de urgenţă”, precizează ISU Dâmboviţa.

Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Dealu Spirii” din Capitală a anunțat suplimentarea cu 100 de pompieri în intervențiile din Galați.

„ISU B-IF a trimis către județul Galați o nouă echipă formată din 100 de pompieri, care vor acționa alături de celelalte forțe, în sprijinul comunităților grav afectate de inundații. Deplasarea efectivelor este realizată cu doua autocare, un microbuz și două autoturisme, la care se adaugă resursele logistice necesare pe durata operațiunilor: două camioane și o vola. ISU B-IF va continua să execute misiunile ordonate, pentru evacuarea apei acumulate in gospodarii si locuințe, respectiv pentru susținerea eforturilor locuitorilor, de recuperare a bunurilor materiale”, se arată într-un comunicat ISU.

Zeci de copii care au tuse convulsivă au ajuns la spital