Războiul dintre PSD și Florin Cîțu continuă
Caz în care vă închipuiați că odată cu declarația liderului PSD, Marcel Ciolacu, cea cu privire la președintele Iohannis, lucrurile se vor schimba în PSD, aflați că v-ați înșelat. PSD alege să continue războiul cu ministrul de Finanțe, Florin Cîțu, această persona non-grata în Guvernul României, care nu încetează să-i enerveze pe social democrați. Și atât de rău reușește să-i enerveze, întrucât cel mai mare scop al acestora pare să fi devenit demiterea lui Cîțu prin moțiune de cenzură.
”În perioada 20.04, de când a pornit cu greu IMM Invest şi până pe 14 mai la ora 11, doar 12 companii din 96.000 câte s-au înscris în programul IMM Invest au primit credite. 12 înseamnă 0,012%. Nu putem da vina pe nebancabilitatea IMM-urlor româneşti, cum am auzit diverse mesaje ale diverşilor purtători de mesaje ale puterii”, a declarat Lucian Romaşcanu, purtătorul de cuvând al PSD.
Războiul stelelor dintre PSD și Cîțu
Motivul gâncevei? Același discutat și răsdicutat IMM Invest! Astfel, PSD îl acuză pe Florin Cîțu că până pe 14 mai, doar 12 companii din 96.000, câte s-au înscris în programul IMM Invest au primit creditele pe care trebuiau să le primească.
”Nu au cu companiile româneşti să fie 0,012 la sută bancabile. Este imposibil şi asta arată că, pe lângă faptul că este doar un poştaş Guvernul, trimiţând dosarele către bănci, este şi un poştaş incompetent. Nu am văzut nicio comunicate a domnului Cîţu, care altfel este foarte vocal, în ce stadiu sunt protocoalele încheiate cu cele 22 de bănci la care se apelează pentru acest program. Eşecul cred că are şi o altă explicaţie: dl Cîţu se împrumută cu o viteză aiuritoare şi la dobânzi mari ceea ce face ca băncile, credem noi, să nu fie interesate să finanţeze companiile atâta timp cât au cel mai bun client cu putinţă şi anume statul. Putem fi contrazişi în cazul IMM Invest că statul este cel care garantează, dar una este performanţa pentru a credita microîntreprinderile şi IMM-urile şi alta este performanţa când împrumuţi statul. Este un eşec, 12 din 96.000. Asta este moştenirea pe care a lăsat-o PSD şi din păcate la acest lucru nu face referire nimeni. (…) Încă economia a funcţionat şi au fost cifrele PSD cele care au arătat această performanţă din primul trimestru. (…) Deci greaua moştenire, cu ghilimele, este cea lăsată de 2,45 lăsată de PSD”, a mai spus Romaşcanu.
Citește și: Ciolacu pare să o dea la pace cu Iohannis – de dragul țării