Italia afectată de un val de caniculă

Vor fi temperaturi de peste 40 de grade Celsius la umbră

Canicula
Canicula sursa foto pixabay

Alertă de vreme extrem de caldă în Italia, cu temperaturi de peste 40 de grade Celsius la umbră. Vor fi cu 10 grade peste media perioadei, cauza fiind un anticiclon de origine africană, potrivit digi24.ro.

Practic, toată peninsula va fi afectată de valul de căldură din Sahara, dar oamenii din Sardinia şi Sicilia vor suferi cel mai mult.

Acolo vor fi până la 44 de grade Celsius. În Roma și Florența se anunță 39-40 de grade. Spre finalul săptămânii, anticiclonul îşi va pierde din intensitate, spun meteorologii din Peninsulă. Mercurul va urca în termometre până la 39°C-40°C la Roma, Napoli, Terni, Macerata, Florenţa, Forli şi Ferrara, valorile termice urmând să ajungă la 42°C-44°C în zone din Sardinia şi Sicilia.

Pe parcursul weekendului următor, „anticiclonul îşi va pierde din intensitate”, a precizat Antonio Sano

„Vor fi primele ploi foarte puternice în nord şi cu o scădere generală a temperaturilor în toate regiunile”, a precizat acesta Plajele au fost aglomerate în weekendul trecut, în condiţiile în care numeroşi italieni au căutat un refugiu din cauza căldurii, şi se aşteaptă ca ele să devină încă şi mai aglomerate în această săptămână odată cu creşterea temperaturilor şi cu începerea vacanţei şcolare. O asemenea valoare termică este cu 10 grade Celsius peste media sezonieră, a anunţat meteorologul Antonio Sano, fondatorul site-ului www.iLMeteo.it. Acesta a prezis că valul de căldură sahariană „va cuceri în curând întreaga ţară”.

Șeful IPJ Cluj reținut pentru abuz în serviciu