Tânără din Hunedoara ameninţată cu pistolul 

Agenţii au emis ordin de restricţie pe numele soțului ei

Politist
Politist sursa foto pixabay

O tânără de 23 de ani a cerut ajutorul poliţiştilor, după ce soţul ei, în vârstă de 27 de ani, a ameninţat-o cu un pistol, potrivit digi24.ro.

Agenţii au emis ordin de restricţie pe numele bărbatului şi i-au deschis dosar penal pentru deţinere ilegală de armă neletal, supusă autorizării. El a fost reţinut 24 de ore.

„La data de 16 iunie 2024, ora 23:42, poliţiştii din cadrul Secţiei 2 Poliţie Rurală Ilia au fost sesizaţi, prin SNUAU 112, de către o tânără de 23 de ani, din localitatea Pogăneşti, judeţul Hunedoara, cu privire la faptul că soţul ei, în vârstă de 27 ani, pe fondul unor discuţii în contradictoriu, a ameninţat-o că o omoară pe aceasta cu un pistol, provocându-i o stare de temere”, a transmis IPJ Hunedoara.

Deoarece exista risc iminent, poliţiştii au emis un ordin de protecţie provizoriu, faţă de tânăr.

De asemenea, în urma verificărilor efectuate de către poliţişti, s-a constatat că bărbatul nu figurează ca fiind deţinător legal de armă, iar pistolul folosit de către acesta se încadrează în categoria armelor neletale, supuse autorizării. „În acest caz, poliţiştii au întocmit dosar de cercetare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de ameninţare şi nerespectarea regimului armelor şi al muniţiilor, asupra tânărului fiind luată măsura reţinerii pentru 24 de ore, urmând ca acesta să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Deva pentru luarea măsurilor legale ce se impun”, a mai precizat IPJ Hunedoara.

Recomandările autorităților pentru românii care pleacă în concediu