Restricţii de tonaj în 10 judeţe din ţară

Decizia a fost luată din cauza valului de căldură

Tir
Tir sursa foto pixabay

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a impus mai multe restricţii de circulaţie pentru maşinile cu tonaj mare. Este a şasea zi cu avertizare cod roşu de caniculă, astfel temperaturile vor ajunge iar la 41 de grade la umbră în mai multe zone ale ţării, potrivit observatornews.ro.

Domeniul transporturilor a fost afectat de acest val de căldură, fiind impuse restricţii de tonaj în mai multe judeţe precum Giurgiu, Ilfov, Teleorman, Călăraşi, Constanţa, Ialomiţa, Tulcea, Brăila, Dolj şi Olt.

Sunt restricţii de tonaj, autovehiculele cu masă mai mare de 12 tone nu au voie să circule între orele 11-19 astăzi pe sectoarele de drumuri expres, drumuri naţionale şi autostrăzi din aceste judeţe. Vor fi perioade în care şoferii trebuie să treacă pe dreapta.

Sunt exceptate de la respectarea acestor restricții transporturile de persoane; transporturile de animale vii şi de produse perisabile de origine animală şi vegetală; vehicule care participă la intervenții în caz de forță majoră; transporturi de echipamente de prim ajutor; transporturi rutiere în cadrul Sistemului Garanție Returnare (SGR); transporturi produse provenite din exploatări agricole; transporturi apă îmbuteliată și băuturi răcoritoare; produse alimentare diverse (produse de panificație, produse de patiserie și de cofetărie proaspete, pișcoturi și biscuit, produse de patiserie și de cofetărie conservate, zahăr și produse conexe, cacao, ciocolată și produse zaharoase, paste făinoase, cafea, ceai și produse conexe, condimente și mirodenii, produse nutriționale speciale, diverse produse alimentare și produse uscate, sucuri și băuturi alcoolice și nealcoolice, inclusiv apa minerală.

Bărbat arestat preventiv pentru înjunghierea nevestei pe stradă