Trei persoane reţinute la Sibiu după ce s-ar fi intervenit asupra unor contoare pentru înregistrarea unor valori scăzute la consumul de energie electrică

Au fost efectuate 30 de percheziţii într-un dosar ce vizează mai multe infracţiuni

Perchezitii
Perchezitii. Sursa foto: Politia Romana

Peste 30 de percheziţii au avut loc în judeţul Sibiu într-un dosar ce vizează mai multe infracţiuni, printre care luare şi dare de mită. Trei persoane, inclusiv un angajat al unei societăţi de distribuţie a energiei electrice, au fost reţinute după ce s-ar fi intervenit asupra unor contoare pentru a înregistra valori scăzute la consumul de energie electrică, potrivit g4media.ro.

Reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Sibiu au anunţat că poliţiştii au făcut 32 de percheziţii domiciliare , în municipiul Mediaş şi localităţile învecinate

Este vorba de un dosar ce vizează săvârşirea mai multor infracţiuni, inclusiv de luare şi dare de mită. ”Din probatoriul administrat până în prezent a rezultat că, în perioada martie – iulie 2024, un angajat al unei societăţi de distribuţie a energiei electrice, în schimbul unor sume de bani şi altor foloase necuvenite, primite cu titlu de mită, ar fi intervenit neautorizat asupra echipamentelor de măsurare a energiei electrice de la mai multe imobile din Mediaş, Copşa Mică, Bazna, Biertan, Dârlos, Nemşa, în scopul diminuării valorilor de consum înregistrate de contor”, au afirmat poliţiştii. Ei au precizat că în urma percheziţiilor au fost puse în aplicare 23 de mandate de aducere. În urma percheziţiilor, poliţiştii au descoperit şi ridicat 42.000 de lei şi 3.890 de euro, precum şi mai multe telefoane mobile.

La sediul Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu au fost conduse şi audiate 17 persoane.

Trei bărbaţi cu vârste cuprinse între 45 şi 49 de ani, toţi din Mediaş, au fost reţinuţi pentru 24 de ore. Ei vor fi prezentaţi instanţei cu propunere de luare a unor măsuri preventive. Poliţiştii continuă cercetările pentru comiterea infracţiunilor de luare de mită, deteriorarea, modificarea fără drept sau blocarea funcţionării echipamentului de măsurare a energiei electrice livrate ori modificarea fără drept a componentelor instalaţiilor energetice, executarea sau folosirea de instalaţii clandestine în scopul racordării directe la reţea sau pentru ocolirea echipamentelor de măsurare, complicitate la furt, faţă de un funcţionar, respectiv cu privire la infracţiunile de dare de mită şi furt, faţă de mai multe persoane, beneficiari ai serviciilor de furnizare energie electrică.

Aproape două milioane de hectare de porumb și floarea soarelui afectate de secetă