Polițist prins sub influența substanțelor interzise la volanul unei mașini neînmatriculate, arestat preventiv

Rezultatele probelor biologice au confirmat prezența substanțelor interzise în organism

Politist
Politist sursa foto pixabay

Polițistul de 38 de ani din Cluj, care a fost oprit în urmă cu aproape două săptămâni pentru un control de rutină și depistat băut la volan, a fost arestat preventiv după ce rezultatele probelor biologice au confirmat prezența substanțelor interzise în organism, potrivit ziare.com.

Incidentul a avut loc pe 6 iulie în localitatea Florești, pe strada Eroilor, unde polițistul se afla în timpul liber la volanul unui Volkswagen Golf cu numere provizorii expirate.

Colegii săi de la rutieră l-au oprit și au descoperit că numerele de înmatriculare provizorii erau expirate din 8 martie 2024. Ulterior, testele rapide antidrog au indicat prezența substanțelor interzise în corpul său. Probele biologice au evidențiat prezența clorometcatinonei (CMC) în sânge și a mefedronei în urină.

Parchetul de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca a confirmat

„S-a reținut că autorul, agent de poliție în cadrul IPJ Cluj, aflat în timpul liber, la data de 06.07.2024, în jurul orei 14:00, a condus pe drumurile publice de pe raza loc. Florești, jud. Cluj, autoturismul marca Volkswagen Golf, pe care erau aplicate plăcuțe cu numere provizorii CJ (…), expirate din data de 08.03.2024, autoturismul fiind astfel neînmatriculat, stabilindu-se totodată că suspectul se afla sub influența substanțelor psihoactive, în probele biologice de sânge recoltate fiind evidențiată prezența de clorometcatinonă (CMC), iar în probele de urină s-a evidențiat prin metoda teste rapide BeRight imunochimice, prezența de mefedronă, respectiv prin metoda cromatografie de lichide cuplată cu spectrometrie de masă, rezultatul a fost pozitiv pentru clorometcatinonă (CMC)”.

Contactat acum o săptămână de reporterii Știrilor Pro TV, polițistul a declarat că rezultatele testului rapid antidrog ar fi fost influențate de un tratament medical prescris pentru insomnie și anxietate. „Aveam prescripție medicală pentru tratament care să mă ajute să dorm și să combat anxietatea”, a afirmat agentul. Polițistul are și un alt dosar penal în desfășurare, fiind acuzat de viol în 2022.

Ministrul Energiei, despre penele de curent din București