Potrivit unui studiu recent, mersul pe jos poate ajuta persoanele de 50 de ani și peste, care suferă de osteoartrita la genunchi, să reducă din durere.
În prezent, osteoartrita este cel mai răspândit tip de artrită.
Studiul a fost publicat în Arthritis & Rheumatology și a fost realizat de cercetătorii Colegiului de Medicină Baylor.
Rezultatele studiului sugerează că mersul pe jos ar putea fi un tratament de succes pentru reducerea deteriorării articulațiilor
”Până la această constatare, a existat o lipsă de tratamente credibile care să ofere beneficii atât pentru limitarea daunelor, cât și a durerii în osteoartrita”, a spus dr. Grace Hsiao-Wei Lo, profesor asistent de imunologie, alergie și reumatologie la Baylor, șef de reumatologie. la Michael E. DeBakey VA Medical Center și primul autor al lucrării.
Participanții la Osteoarthritis Initiative, un studiu observațional pe mai mulți ani, în care s-au auto-raportat cât de des și pentru cât timp au mers pentru exerciții fizice, au furnizat datele pentru studiu.
Cei care au raportat că au mers pe jos pentru exerciții fizice au avut șanse mai scăzute cu 40% de apariția unor noi dureri frecvente la genunchi, comparativ cu cei care nu merg pe jos
”Aceste descoperiri sunt deosebit de utile pentru persoanele care au dovezi radiografice ale osteoartritei, dar care nu au dureri în fiecare zi la genunchi. Acest studiu susține posibilitatea ca mersul pe jos pentru exerciții fizice să poată ajuta la prevenirea apariției durerii zilnice la genunchi. De asemenea, ar putea încetini agravarea daunelor în interiorul articulației cauzate de osteoartrita”, a spus Lo, care este și investigator la Centrul pentru inovații în calitate, eficacitate și siguranță la Baylor și VA.
Spre deosebire de medicamente, care, uneori, au un preț ridicat și efecte secundare, mersul pe jos este o activitate gratuită, benefică sănătății.
Potrivit medicului, persoanele diagnosticate cu osteoartrita ar trebui să se deplaseze mai des, mai ales dacă au dureri zilnice.
Adaptare: SciTechDaily