Ovidiu Raețchi

Într-un mesaj ce se dorește a fi jumătate constructiv, jumătate „de luptă”, deputatul Ovidiu Raețchi pune pe tapet planurile liberale, caz în care alianța USR PLUS, împreună cu PNL, câștigă alegerile locale în București, cu independentul Nicușor Dan cap de listă. Desigur, până la alegeri nu mai este mult, iar potrivit sondajelor, lupta dintre Dan și actualul primar general, Gabriela Firea, pare una destul de strânsă, fiind aproape imposibil de a ghici, cel puțin în acest moment, care dintre cei doi va câștiga fotoliul de primar pentru următorii patru ani. Nu de alta, însă susținători au amândoi cât pentru toți ceilalți candidați.

Citește și: Firea, despre Ciurel. „Își va dovedi utilitatea începând de mâine”

Raețchi îi face planu’ lui Nicușor Dan

„Intervalul 2020-2024 va fi cel mai important moment din istoria recentă a Capitalei. Pe fondul injecției financiare masive negociate de președintele Iohannis cu Uniunea Europeană, echipa formată din cabinetul Orban II și primarul general Nicușor Dan (așa va fi, fără emoții) va duce la bun sfârșit acele proiecte esențiale pe care papagalii sociali-democrați n-au știut decât să le trâmbițeze, precum gaina care a făcut o mărgică:

a. Autostrada de Centură a Bucureștiului, care va fi gata până în 2024;

b. Legătura feroviară Gara de Nord-Otopeni;

Dacă adăugăm aici fluidizarea adusă de lărgirea din Prelungirea Ghencea și de metroul recent inaugurat in Drumul Taberei, vom putea vorbi, în jurul anului 2023, despre o normalizare a circulației în Capitală – care nu e chiar „revoluția traficului în șase luni” pe care o promitea Firea în mai 2016, dar are totuși meritul ca nu va fi o simplă bazaconie.

c. Refacerea aspectului Dâmboviței, poate chiar după modelul promenadei de pe malul Crișului din Oradea. În acest moment, Dâmbovița arată jalnic, transformând Bucureștiul într-un orașel de provincie din Asia;

d. Modernizarea Centrului Vechi, care a căzut din nou în paragină în ultimii ani, devenind greu de frecventat din cauza mirosului și a senzației generale de descompunere și mizerie;

e. Introducerea zonei verzi din jurul Palatului Parlamentului în circuitul turistic și de agrement, odată cu inaugurarea Catedralei Mântuirii Neamului, prin eliminarea gardului nord-coreean al Parlamentului și unirea spațiului verde de aici cu cel din Parcul Izvor și cel din jurul Casei Academiei.

f. Consolidarea clădirilor cu rism seismic, aflate acum în paragină, într-un ritm cu adevărat susținut (sute, nu zeci de clădiri într-un mandat), ceea ce va duce la renașterea unor zone intrate acum intr-un con de umbră (bulevardul Magheru).

Momentul de sincronizare reală între București și Europa se va produce în perioada 2020-2024 – și va fi rezultatul unui mandat complet al echipei formate din cabinetul Orban II si primarul Nicușor Dan”, a scris Ovidiu Raețchi pe contul său de Facebook.

Citește și: Premierul Orban vorbește despre priorități: infrastructura de transport

#News