Bărbatul care ar fi provocat incendiul din Parlamentul României a fost prins

El a fost reținut de polițiști în incinta unui hotel din Capitală

Poliția Română a făcut noi precizări privind identitatea bărbatului pe care îl acuză că a provocat incendiul din Parlamentul României, din ziua de 17 septembrie, potrivit ziare.com.

Atacatorul a fost prins de polițiști, în incinta unui hotel din Capitală. Urmează să fie audiat de anchetatori.

El a menționat că nu a dorit să rănească persoane, ci doar să provoace pagube materiale în Parlament. Suspectul ar fi un bărbat în vârstă de 56 de ani, cu domiciliul în comuna Ștefan cel Mare, județul Vaslui. Bărbatul este căsătorit și ar avea trei copii. El este destul de activ pe rețelele de socializare, unde comentează și subiecte politice. Bărbatul a lucrat mai mulți ani în Italia iar în ultima perioadă se afla în vizită în România. El ar fi avut probleme cu legea în Italia, unde ar fi condus sub influența alcoolului. Se pare că suspectul ar suferi de depresie.

Polițiștii au deschis un dosar pentru „distrugere, degradare sau aducerea în stare de neîntrebuințare a unui bun, săvârșită prin incendiere, explozie ori prin orice alt asemenea mijloc și dacă este de natură să pună în pericol alte persoane sau bunuri”.

Poliția Capitalei a făcut publică și o fotografie a suspectului. „Imaginea persoanei a fost făcută publică pentru ca cetăţenii să ne sprijine şi îi rugăm pe această cale să ne sprijine pentru identificarea persoanei. De asemenea, dacă o văd în stradă, sunt rugaţi să nu intervină şi să anunţe poliţia de îndată”, a precizat purtătorul de cuvânt al Poliţiei Române, Octavian Dan. Cetățenii care l-ar vedea sunt rugați să sune la serviciul de urgență 112. Deși i se cunoaște identitatea, suspectul încă n-a fost găsit de polițiștii români.

Pericol de inundații, pe Dunăre, în Ungaria