Prințul Paul al României a fost ieri condamnat definitiv la trei ani și patru luni de închisoare de Înalta Curte de Casație și Justiție, în contul dosarului „Ferma Băneasa”. Împreună cu acesta a mai fost condamnat, în același dosar, și cunoscutul om de afaceri Remus Truică, și anume la șapte ani de închisoare cu executare. Truică a fost săltat în cursul serii trecute de acasă, în timp ce Prințul Paul a fost de negăsit.
Prințul Paul s-ar afla în Portugalia
Cu toate că soția lui, Lia, nu a vrut să comenteze și să dea declarații asupra locației curente a Prințului Paul, există suspiciuni că acesta s-ar afla, în acest moment, în Portugalia.
Astfel, „prințul” a fost dat în urmărire generală pe site-ul Poliției Române.
„La data de 17.12.2020 Curtea de Apel Brașov a emis mandatul de executare a pedepsei închisorii nr. 42 din 17.12.2020 împotriva numitului AL ROMANIEI PAUL-PHILIPPE, fiul lui Mircea-Grigore si Helene-Henriette, născut la data de 13.08.1948 în Franta, loc. Paris, domiciliat în Mun. București, (…), condamnat la 3 ani si 4 luni închisoare pentru săvârșirea infracțiunilor de cumpărare de influență și complicitate la infracțiunea de abuz în serviciu contra intereselor publice”, arată IGPR pe site.
Cine este, de fapt, acest „prinț”?
Cu toate că, potrivit ADN-ului său, prin venele Prințului Paul al României ar trebui să treacă sânge albastru, fiind nepotul pseudo-legitim al Regelului Carol al II-lea, fiind astfel, și vărul mai îndepărtat al copiilor Regelui Mihai I, acesta n-a fost niciodată recunoscut oficial ca parte al Casei Nobiliare de Hohenzollern-Sigmaringen, însă nici de Casa Regală a României, statul său devenind unul incert.
Acum 5 ani, Paul își schimba numele din Lambrino, în Al României, ca să fie lucruri mai puțin incerte, cu toate că nici această schimbare nu pare să-l fi ajutat prea mult în a fi recunoscut drept moștenitorul coroanei. Între timp, aspirantul la tronul „teoretic” s-a lăfăit în emisiuni televizate în care, de fiecare dată, a ținut să-și sublinieze calitatea nobiliară, pozând cu ceșcuțe de ceai pe care le ținea „nobil”, cu degețelul mic în sus, mimând un accent important, specific sângelui albastru.
Citește și: Casa Regală oferă 53 spații de cazare la Peleș