Crenvurștii din România conţin carne, începând cu 27%, până la 94%. În plus, conțin suficiente E-uri.
Sunt rezultatele unui studiu realizat de InfoCons, pe baza etichetelor acestui tip de produse ce se regăseşte pe piaţa din România.
InfoCons precizează că, în total, au fost analizate 30 de produse. Din punctul de vedere al ingredientelor din crenvurştii de pui, primul ingredient este carnea/pieptul de pasăre pentru toate produsele, al doilea ingredient este slănina pentru 23,33% din produse, iar al treilea ingredient este apa, pentru 33,33% din produse.
În ceea ce priveşte aditivii alimentari regăsiţi în crenvurştii de pui, 96,67% din produse au în compoziţie E-uri
Astfel, aditivii alimentari din crenvurştii de pui variază între 0 şi 10 aditivi.
Dintre aditivii alimentari care se găsesc frecvent în crenvurştii de pui, situaţia se prezintă astfel: 100% dintre produsele studiate au avut în componenţă nitrit de sodiu (E250), 79,31% dintre ele au avut în componenţă difosfat de sodiu (E450), iar 72,41% dintre produsele studiate acid asorbic (E300).
Preşedintele InfoCons, despre alimentele nocive: “Haideţi să citim eticheta”
“Crenvurştii sunt un produs pe care îl cumpărăm pentru a-l mânca dimineaţa, la serviciu, când mergem la picnic sau, mai nou, chiar între dou felii de pâine sub denumirea de hot dog. Sperăm cu toţii că un astfel de produs este compus doar din carne, arătând şi mirosind a carne, cu ceva condimente adăugate şi cam atât. Însă, citind eticheta sau urmărind testele comparative InfoCons, putem vedea că într-un astfel de produs se găsesc chiar şi 10 E-uri. Oare mai e loc şi de carne? Haideţi să citim eticheta, să alegem în cunoştinţă de cauză şi să votăm produsele pe care cu adevărat dorim să le cumpărăm!”, a afirmat Sorin Mierlea, preşedintele InfoCons, conform Agerpres.