Profesorii Facultăţii de Ştiinţă şi Inginerie Alimentară din Galaţi au obţinut încă un brevet de invenţie la OSIM. Este vorba despre foliile biodegradabile făcute din sângele animalelor, ce pot fi folosite pentru realizarea ambalajelor din industria alimentară, potrivit observatornews.ro.
Trei ani a durat crearea acestui material, confecţionat din proteină de origine animală.
Cercetătorii gălăţeni au reuşit să creeze un produs unic în lume. Ei au inventat folii confecţionate din sânge de origine animală. „Acest sânge reprezintă o rezervă aproximativă de 30 de mii de tone la nivelul României şi undeva la patru milioane de tone la nivel mondial”, a declarat Petre Alexe, decan Facultatea de Ştiinţă şi Inginerie Alimentară. Pentru acest material, cercetătorii gălăţeni au muncit trei ani continuu.
Întregul procesul de producție a acestor folii biodegradabile este unul simplu şi nu are nevoie alte investiţii în industria de prelucrarea a cărnii.
„Recoltarea sângelui animal trebuie să se realizeze în condiţii alimentare şi pe anticoagulare. Sub formă lichidă poate să ajungă la prelucrare sau poate să ajungă uscată, de obicei o uscare prin atomizare.”, a declarat Petre Alexe, decan Facultatea de Ştiinţă şi Inginerie Alimentară.
Foliile vor fi folosite pentru realizarea ambalajelor din industria alimentară.
La două săptămâni de la aruncarea lor, acestea se vor distruge automat. Faţă de restul produselor, aceste folii obţinute din sânge de animal ele pot fi şi mâncate. Faţă de foliile biodegradabile existente acum în comerţ, preţul de producţie pentru invenţia care a fost brevetată şi de OSIM este mult mai redus. O extindere pe scară largă a acesteia va duce automat la scumpirea sângelui de animal, care acum se foloseşte doar în industria farmaceutica. Biserică veche din municipiul Râmnicu Vâlcea, distrusă în urma unui incendiu