Femeie condamnată pentru refuzul de a-și transporta copilul cu arsuri grave la spital

O copilă de 2 ani a ajuns la spital în stare gravă, cu arsuri de gradul III, la o zi jumate după ce s-a opărit cu apă clocotită

Sentinta
Sentinta

O femeie din comuna Voitinel, județul Suceava a fost declarată vinovată de judecători pentru comiterea infracțiunii de rele tratamente aplicate minorului, după ce și-a ținut acasă cu arsuri grave fetița de 2 ani. Prin februarie 2018, o copilă de 2 ani a ajuns la spital în stare gravă, cu arsuri de gradul III, la o zi jumate după ce s-a opărit cu apă clocotită, potrivit ziare.com.

Chiar dacă se putea observa că arsurile sunt grave, mama nu a dus-o pe minoră la spital

Un vecin a sunat la 112 ca să anunțe că o fetiță din Voitinel are arsuri grave după ce a căzut într-o oală cu apă clocotită și de asemenea, că mama refuză s-o ducă la unitatea medicală. Agenții au mers imediat la fața locului și au confirmat sesizarea.

Ana Maria Beghean a fost condamnată la o pedeapsă de doi ani de închisoare pentru comiterea infracțiunii „rele tratamente aplicate minorului”, conform sentinței Judecătoriei Rădăuți. De asemenea, judecătorii au decis să suspende executare pesepsei pe perioada unui termen de încercare de 3 ani. Mai exact, femeia nu va face închisoare, dacă va respecta termenul de încercare de 3 ani și dacă sentința judecătorilor rămâne definitivă. De asemenea, procurorii de la Rădăuți pot face apel, dacă sunt de părere că pedeapsă este prea mică.

În luna februarie 2018, polițiștii au fost chemați în urma unui apel la 112 în satul de romi din Voitinel, unde au găsit-o pe mamă cu un copil învelit într-un cerceaf

Minora avea arsuri vizibile în zona feței și pe corp. În urma acestei constatări, agenții au chemat ambulanța. Fetița de 2 ani a fost dusă chiar în aceeași seară la Spitalul Județean Suceava. De asemenea, polițiștii au interogat părinții, amândoi de 34 de ani, care avea împreună 4 copii cu vârste cuprise între 2 și 12 ani. În timpul audierilor, femeia a spus că a ieșit să aducă apă de la fântână, iar în casă au rămas cei 4 copii. Atunci fetița de 2 ani a căzut de pe cuptorul sobei într-un vas cu apă clocotită, care era pe plită. Femeia a mers imediat la farmacie și a luat medicamente pentru calmarea durerilor, fără s-o ducă pe minoră la spital. Ea a mai declarat că nu a cerut ajutorul medical pentru că s-a temut că va fi trasă la răspundere de autorități și că i se va luat fetița.

EMA analizează analgezice care conțin metamizol