YouTube a anunțat lansarea unei noi funcții

Aceasta va permite utilizatorilor să adauge notițe care să explice conținutul videoclipurilor

YouTube
YouTube sursa foto piaxay

YouTube a anunțat lansarea unei noi funcții experimentale, denumită Notes, care va ajuta utilizatorii să înțeleagă mai bine conținutul video, potrivit ziare.com.

Inițial, funcția va fi disponibilă doar pe dispozitivele mobile în Statele Unite, fiind testată exclusiv în limba engleză.

Noua funcție Notes permite utilizatorilor să adauge notițe care să explice și să clarifice conținutul videoclipurilor. Notele pot adăuga informații utile, cum ar fi clarificarea dacă o melodie este o parodie, informarea despre disponibilitatea unei noi versiuni a unui produs sau avertizarea când un material video vechi este prezentat ca un eveniment actual.

„Începând de astăzi, testăm o funcție experimentală care permite oamenilor să adauge note pentru a oferi context relevant, la timp și ușor de înțeles pentru videoclipuri,” a anunțat YouTube pe blogul său oficial. În faza inițială a testului, un număr limitat de utilizatori vor fi invitați să participe prin e-mail sau notificare în Creator Studio pentru a scrie note.

Criteriile de eligibilitate includ deținerea unui canal YouTube activ și respectarea Ghidurilor Comunității YouTube.

Notele adăugate vor fi analizate de evaluatori terți, aceiași care oferă feedback pentru rezultatele căutării și recomandările YouTube. Evaluatorii vor nota utilitatea notelor, ajutând astfel la instruirea sistemelor YouTube. În raport de feedback-ul primit, YouTube va decide dacă să permită și contribuitorilor să evalueze notele în viitor. Notele considerate utile pe scară largă vor apărea public în subsolul videoclipului. Utilizatorii vor putea evalua utilitatea acestor note și vor putea oferi feedback specific, precum dacă notele citează surse de calitate sau sunt scrise clar și neutru.

Avertizare de caniculă în 16 judeţe şi în municipiul Bucureşti