Femeie de 60 de ani condamnată pentru trafic de droguri

Niculina Pisică, din cartierul Ferentari, avea 11 copii

Droguri
Droguri sursa foto pixabay

O femeie sexagenară din cartierul Ferentari, București, a fost condamnată pentru vânzarea de heroină în Iași. Niculina Pisică, cunoscută sub porecla „Baba”, a fost acuzată că a vândut droguri împreună cu o prietenă, pe parcursul a șase luni, consumatorilor ieșeni. Acesta nu este primul său conflict cu legea, prima condamnare datând din 2011, potrivit stiripesurse.ro.

Femeia a susținut în fața judecătorilor că banii obținuți din trafic îi folosea pentru a-și susține cei 11 copii.

Polițiștii Brigăzii de Combatere a Crimei Organizate au început să urmărească activitatea Niculinei Pisică în martie anul trecut. Cunoscută pentru activitățile sale anterioare în traficul de droguri, aceasta se afla deja sub urmărire în cadrul unui proces de la Curtea de Apel București, început în 2017. Cu toate acestea, nu era cunoscut faptul că Pisică și-a mutat „cartierul general” la Iași.

Investigațiile au relevat că Pisică vindea heroină și metadonă încă din ianuarie. În mod tradițional, nu folosea telefonul pentru a ține legătura cu clienții, evitând astfel interceptările. Mulți dintre cumpărători își consumau doza chiar în apartamentul ei, ceea ce îngreuna prinderea cu droguri asupra lor. După o perioadă de investigații, un agent sub acoperire a reușit să cumpere de la ea 3,97 grame de heroină în iunie, documentându-se astfel tranzacțiile necesare pentru o percheziție domiciliară.

În momentul percheziției, Pisică a cooperat complet cu anchetatorii, predându-le șase doze de heroină și, după două ore, încă 4,63 grame.

O sumă de 7.800 lei, suspectată a proveni din vânzări, a fost de asemenea confiscată. Niculina Pisică, care a născut 11 copii, dintre care zece mai trăiesc, și-a dedicat viața susținerii acestora. Una dintre fiicele sale a devenit campioană europeană la haltere, un succes remarcabil având în vedere mediul defavorizat în care a crescut.

Apărarea a subliniat că femeia a recurs la trafic pentru a-și crește copiii și a-i susține în educație.

În pofida argumentelor apărării, magistrații Tribunalului Iași au decis că traficul de droguri de mare risc, inclusiv heroina, impune o pedeapsă severă. Deși Pisică a colaborat cu anchetatorii și și-a recunoscut fapta, a primit o sentință de 10 ani de închisoare. Odată contopită cu pedeapsa de la București, sentința finală a ajuns la 14 ani și 4 luni. Complicea sa, Violeta Iancu, a fost condamnată la 5 ani de închisoare. Sentința poate fi contestată la Curtea de Apel.

Peste 700 de articole vestimentare ridicate după percheziţiile în dosarul Biancăi Drăguşanu