Zeci de turiști evacuați după ruperea unui drum de acces în zona Vârfului Moldoveanu

La misiune au participat salvamontişti, pompieri şi jandarmi montani

Salvamont Arges
Salvamont Arges sursa foto Salvamont Arges

Turiștii care se aflau cu autoturismele pe munte și au rămas blocaţi în zona Vârfului Moldoveanu din Masivul Făgăraş, după ruperea unui drum de acces, sunt evacuați de autorități. Anunțul a fost făcut de prefectul judeţului Argeş, Dragoş Predescu, potrivit ziare.com.

Autorităţile au evacuat 76 de turişti rămaşi blocaţi în zona Vârfului Moldoveanu din Masivul Făgăraş, după ruperea unui drum de acces, a anunţat Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Argeş.

”Ultimele persoane au fost transportate, în siguranţă, în municipiul Curtea de Argeş, de către microbuzul Secţiei de Pompieri Costeşti. În total, 76 de oameni au fost coborâţi, pe parcursul zilei, de pe traseul Moldoveanu”, se precizează într-o informare transmisă de ISU Argeş. Conform aceleiaşi surse, misiunea, la care au luat parte salvamontişti, pompieri şi jandarmi montani, a fost una dificilă, îngreunată de terenul accidentat.

„Acţiunea în desfăşurare din zona de acces spre Vârful Moldoveanu a făcut posibilă coborârea, fără probleme, a mai multor persoane, fie care erau campate, fie care au mers pe traseu spre vârf. 17 persoane au fost preluate de un microbuz al Inspectoratului pentru Situaţii de Argeş şi sunt transportate la Curtea de Argeş.

După care microbuzul va reveni în zonă pentru un nou transport de persoane”, a transmis prefectul. El a subliniat că nimeni nu a fost rănit. „Ţin foarte mult să precizez acest lucru şi să ştie cei de acasă care poate nu au reuşit să ia legătura, până acum, cu cei dragi pe care îi ştiau plecaţi pe Moldoveanu. Nu a fost nevoie de intervenţia unor echipaje medicale”, se mai arată în mesajul lui Dragoş Predescu. La acţiune participă salvamontişti din Argeş, pompieri şi jandarmi montani.

MAE, avertizare de călătorie pentru Portugalia