Detalii despre funeraliile lui Alain Delon

Ceremonia va avea loc în capela de la Douchy, din regiunea Loiret, unde actorul și-a petrecut ultimii ani.

Alain Delon
Alain Delon sursa foto Wikipedia

Duminică, legenda cinematografiei franceze Alain Delon a murit la domiciliul său din Douchy, la vârsta de 88 de ani. De la omagii planificate până la detalii despre înmormântarea actorului, site-ul Gala.fr dezvăluie ce este prevăzut în următoarele zile pentru a onora memoria ”Ghepardului”. Vestea tristă a fost anunțată de cei trei copii ai săi, Anthony, Anouchka și Alain-Fabien Delon, care i-au fost alături când și-a dat ultima suflare, potrivit digi24.ro.

Potrivit informațiilor revistei Gala, funeraliile actorului vor avea loc în capela de la Douchy, paradisul său din regiunea Loiret, unde și-a petrecut ultimii ani.

Spre deosebire de înmormântarea unei alte legende a Franței, cântărețul Johnny Hallyday, înmormântarea lui Delon va fi una privată, la care vor participa doar familia și prietenii apropiați, dă asigurări sursa citată. Înmormântarea va include și o deplasare a cortegiului funerar de la locuința actorului la biserica din Douchy. După cum a relatat AFP pe X (fosta Twitter, n.r.), actorul, care plănuia de câțiva ani „să fie înmormântat nu departe de câinii săi” a făcut deja „demersurile administrative necesare”, a declarat Christophe Hurault, subprefectul din Loiret. El a indicat că „prefectura Loiret și-a dat acordul de principiu”.

În conformitate cu ultimele sale dorințe, nu va fi organizat un omagiu național, ci „o ceremonie de omagiere a profesiei”, într-o biserică din Paris, care ar trebui să aibă loc la sfârșitul lunii septembrie, în prezența prietenilor din profesie.

Alain Delon a lăsat în urmă trei copii: Anthony, născut în 1964 din relația sa cu Nathalie Delon, Anouchka și Alain-Fabien, născuți în 1990 și 1994, din trecutul său amoros cu Rosalie van Breemen. Ei au fost cei care au anunțat decesul tatălui lor într-un comunicat transmis AFP. „A murit liniștit în casa sa din Douchy, înconjurat de cei trei copii ai săi și de familia sa”, au scris ei. „A plecat să i se alăture Mariei printre stelele atât de dragi inimii sale. Înainte de a încheia: „Familia sa vă roagă să îi respectați viața privată în această perioadă de doliu extrem de dureroasă””.

Potrivit jurnaliștilor de la BFM TV, declarația trimisă de cei trei copii dă impresia unei familii unite după multe diviziuni.

„Nu ne-am fi gândit neapărat că ar fi reușit să se reunească”, a declarat Candice Mahout, jurnalist la serviciul cultural al canalului. „Este un semn frumos că au reușit, pentru că ultimele luni și ultimul an au fost teribile”, a continuat ea. „I-am văzut pe cei doi băieți confruntându-se cu Anouchka Delon pe probleme de moștenire. A fost destul de trist”. Alain Delon a avut întotdeauna o relație specială cu animalele, în special cu câinii. Ultimul său companion, Loubo, un ciobănesc belgian, a jucat un rol central în ultimii săi ani. Actorul mărturisea pentru Paris Match în 2018: „Este câinele meu la sfârșitul vieții, un ciobănesc belgian pe care îl iubesc ca pe un copil”.

MAE, avertizare de călătorie pentru Portugalia