Potrivit declarațiilor primarului general al Capitalei, Nicușor Dan, pe parcursul mandatului curent, nu se vor executa demolări fără ca acestea să aibă avizele necesare, însă nici nu se vor construi alte clădiri în locul celor istorice, scrie Mediafax.
„Clădirea din strada Știrbei Vodă 132 a fost salvată.”, a spus Nicușor Dan, în dorința de a-și sublinia intențiile cu un exemplu concret. „Anul trecut, în luna noiembrie, am suspendat autorizația de desființare, autorizație care fusese semnată de către fosta administrație pe ultima sută de metri a mandatului”, a adăugat Primarul Municipiului București.
Nicușor Dan: „Îi mulțumesc prefectului pentru toate eforturile depuse”
Primarul amintește faptul că prefectul Capitalei, Traian Berbeceanu a atacat, în cursul zilei de astăzi, la Tribunalul București, certificatul de urbanism cu privire la demolărea clădirii din strada I.C. Visarion, Nr. 8, cât și construirea unui nou imobil, în locul acesteia.
„Atitudinea față de patrimoniul național se schimbă în București și asta sper că au înțeles toți amatorii de tunuri imobiliare cu clădiri vechi, pline de istorie”, a mai spus primarul general al Capitalei.
Rămâne de văzut ce definiție va căpăta avizul necesar demolării unui imobil de factură istorică, caz în care acesta va fi dat și mai ales, dacă acesta va fi în beneficiul locuitorilor Capitalei.
Toate acestea, în timp ce bucureștenii continuă să se încălzească fiecare la ce are prin locuință: ba un convector, ba o lumănânare, ba o haină mai groasă, ba o îmbrățișare caldă din partea celor dragi (atunci când se poate, desigur – să nu uităm de pandemie!). Salvarea clădirilor istorice este, fără discuție, o acțiune necesară prezervării istoriei Capitalei care, pe timpuri, purta numele de Micul Paris, însă una care tinde să treacă neobservată în fața locuitorilor din București, cei pe care subiectul de față „nu-i încălzește cu nimic”.
Citește și: Firea îl suspectează pe Nicușor Dan de invidie