O femeie din Statele Unite a promovat turismul din Bali, axându-se și pe comunitatea LGBTQ. Consecințele nu au întârziat să apară, Kristen Antoinette Grey fiind fost forțată să părăsească insula pe motivul că ar fi încălcat legea imigrării.
Cu toate acestea, la baza motivului stă activitatea ei în spațiile Social Media: prin tweet-uri care descriau viața de pe insulă, Kristen Antoinette Grey a descris celebra stațiune indoneziană ca fiind un loc ieftin și prietenos pentru străini, relatează The Guardian.
Postările au ajuns virale, dar mulți utilizatori de rețele sociale indoneziene s-au arătat revoltați, spunând că designerul grafic trăiește și lucrează în Bali fără o viză adecvată, încurajând călătoriile pe durata unei pandemii.
Motivul invocat de autorități: promovarea turismului în pandemie
Kristen Antoinette Grey a ajuns la Bali în ianuarie anul trecut și a ales să rămână în Bali, în ciuda pandemiei de coronavirus. Postările ei de pe Twitter sunt axate pe diferențele dintre Bali și Los Angeles și pe promovarea turismului. De asemenea, Grey oferă consiliere în ceea ce privește călătoriile, dar promovează și cartea ei în format electronic, încurajând ultilizatorii să o cumpere.
Jamaruli Manihuruk, șeful biroului regional din Bali pentru ministerul legii și drepturilor omului, a declarat că Grey ar fi putut încălca o serie de legi privind imigrația, inclusiv „răspândirea informațiilor care ar putea deranja publicul”.
”Kristen Antoinette Grey a declarat că ar putea oferi acces ușor în Bali prin intermediul agenției recomandate și a vorbit despre costurile de viață scăzute în Bali, propunere care este confortabilă și prietenoasă inclusiv pentru membrii organizației LGBTQ”, a declarat Manihuruk marți, într-o conferință de presă.
Tweeturile ei au făcut referire la cartea ei electronică care costă 30 USD și la o consultare ulterioară pentru 50 USD, indicând că lucrează fără un card Visa Business. ”Este suspectată că desfășoară activități comerciale prin vânzarea de cărți electronice și pentru faptul că a stabilit un preț de consultanță în ceea ce privește turismul din Bali”, a spus Manihuruk.
”Sunt deportată pentru că sunt membru LGBTQ”
În momentul în care oficialii imigranți au anunțat deportarea Gray, care este din Los Angeles, a declarat reporterilor: ”Nu sunt vinovată. Nu mi-am depășit viza. Nu sunt plătită în rupii indoneziene. Am făcut o declarație despre LGBTQ și sunt deportată pentru că sunt membru LGBTQ. ”
Așteptând deportarea către Statele Unite, Grey și partenera ei, Saundra Michelle Alexander, sunt, în prezent, în detenție.
În postările sale, Gray a insistat pe diferențele dintre Bali și SUA. ”Această insulă este uimitoare datorită stilului de viață diferit și al prețurilor mult mai mici. Plăteam 1.300 de dolari pentru studioul meu din Los angeles. Acum am o casă în copac pentru care plătesc 400 de dolari”.
Indonezia a restricționat temporar sosirile din străinătate pentru a controla răspândirea Covid-19, iar activitățile publice au fost restricționate pe Java și Bali.
”Biroul regional din Bali al ministerului legii și drepturilor omului îndeamnă cetățenii străini să respecte actuala pandemie Covid-19 să respecte protocoalele de sănătate și să urmeze proceduri corecte în ceea ce privește procesarea vizelor și în timp ce se află în Indonezia”, a spus Manihuruk.
Citește și: Tânăra hărțuită de curierul Glovo, acuzată pe Facebook: ”E normal să primească avansuri”