Tineri păgubiți cu mii de lei de hackeri pe rețelele sociale

Ei au spart contul unei fete și au cerut bani în numele acesteia

Site
Site sursa foto pixabay

Patru tineri din Maramureș și Satu Mare au fost înșelați cu mii de lei. de hackeri. Aceștia au primit, pe rețelele sociale, un mesaj de la o prietenă, care le cerea bani pentru o problemă urgentă. Victimele s-au oferit să o ajute, potrivit digi24.ro.

În realitate, însă, banii – peste 4.000 de lei – au ajuns la persoane necunoscute, care i-au accesat ilegal tinerei contul de pe rețelele sociale

. Înșelăciunea a avut loc săptămâna aceasta, pe o rețea socială. Hackerii au spart contul unei tinere de 22 ani din Baia Mare și au trimis mesaje în numele ei. Patru tineri, cu vârste cuprinse între 20 și 34 de ani, au fost contactați de escrocii sub identitate falsă și au căzut în capcana acestora. 

„În fapt, acestea au fost contactate prin intermediul unei rețele sociale de către o persoană cunoscută, pentru a o sprijini în regim de urgență cu sume de bani. Persoanele vătămate au transferat persoanei care a solicitat în total 4.150 de lei. După furnizarea banilor, acestea și-au dat seama de faptul că respectivul cont de socializare folosit a fost accesat în mod ilegal de o altă persoană”, transmit reprezentanții IPJ Maramureș.

Când a aflat că persoane necunoscute i-au accesat contul cu scopul de a obține bani de la oameni, și tânăra de 22 de ani a mers la poliție și a făcut plângere penală.

 „În continuare, polițiștii continuă cercetările sub aspectul comiterii infracțiunilor de fals informatic, alterarea integrității datelor informatice și înșelăciune”, au mai transmis polițiștii. Pentru a nu fi victima unor astfel de înșelăciuni, polițiștii recomandă prudență, chiar și atunci când conversațiile se poartă cu persoane, aparent, cunoscute.

 „Documentați informațiile pentru a afla dacă în spatele tastaturii se află chiar persoana care pretinde că este! În cazul în care sunteți victima unei astfel de înșelăciuni, sesizați, de îndată, poliția. Scopul persoanelor care se află în posesia conturilor de socializare este de a intra în posesia unor sume de bani sau informații sensibile. Internetul ne conectează, ne aduce răspunsuri la întrebări, dar vine și cu reale riscuri și pericole”, este avertismentul polițiștilor. A fost dezvoltat un anticorp care ar preveni reapariția cancerului