Tineri arestaţi preventiv pentru incendierea unui autoturism și mai multor chioșcuri de flori din Târgu Jiu

Ei au fost reținuți pentru 30 de zile

arest
arest sursa foto pixabay

Doi tineri din Gorj au fost reţinuţi după ce ar fi incendiat un autoturism, focul afectând şi tencuiala unui oficiu poştal, dar şi terasa unui apartament, potrivit g4media.ro.

Aceştia sunt bănuţi şi de incendierea mai multor chioşcuri de flori din zona centrală a municipiului Târgu Jiu, fiind arestaţi preventiv pentru 30 de zile, anunţă, joi, Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Gorj.

Cei doi tineri, unul de 19 ani, din Târgu Jiu, şi celălalt de 29 de ani, din comuna Arcani, sunt bănuiţi de săvârşirea infracţiunii de distrugere prin incendiere. „Cei în cauză, la data de 28 februarie, ar fi provocat un incendiu care s-a manifestat la un autoturism aflat în parcarea aferentă unui bloc de pe strada Unirii din municipiul Târgu Jiu, căruia i-au fost distruse, prin ardere, mai multe elemente de caroserie din partea din spate, totodată fiind afectată şi tencuiala Oficiului Poştal nr. 6 de pe strada Unirii şi izolaţia termică de la terasa unui apartament”, informează reprezentanţii IPJ Gorj.

De asemenea, cei doi sunt bănuiţi că, pe 26 martie, ar fi incendiat mai multe chioşcuri confecţionate din PVC, de pe strada Unirii, unde erau depozitate florile mai multor societăţi comerciale. Din cercetări a reieşit faptul că aceştia ar mai fi dat foc unui cărucior pentru copii, depozitat în scara unui bloc, situat pe strada Unirii din municipiul Târgu Jiu, în urma incendiului fiind distrusă uşa de acces în scară, confecţionată din termopan, fiind afectaţi şi pereţii de pe casa scării.

Percheziții ale polițiștilor în județul Constanţa