Temperaturi ridicate până la jumătatea lunii octombrie

Ploile vor fi excendentare în nord-vestul ţării

Toamna
Toamna sursa foto pixabay

Meteorologii estimează că, până la jumătatea lunii octombrie, temperaturile vor fi uşor mai ridicate faţă de cele normale pentru această perioadă, în special în regiunile sudice. Ulterior, valorile termice se vor situa în jurul celor specifice perioadei, în toată ţara, potrivit g4media.ro.

Cantităţile de ploi vor fi uşor excedentare, în unele perioade, în regiunile nord-vestice.

Potrivit Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM), estimările meteorologice pentru patru săptămâni sunt realizate de ECMWF – Centrul European pentru Prognoze pe Medie Durată. Este estimată media săptămânală a abaterilor temperaturii aerului şi a cantităţilor de precipitaţii faţă de media perioadei 2004-2023. Fenomenele extreme cu o durată scurtă de manifestare nu pot fi prognozate cu ajutorul acestui produs. Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României. Regimul pluviometric va fi uşor excedentar în extremitatea de nord-vest a ţării, apropiat de cel normal în vest şi deficitar în restul teritoriului.

Pentru săptămâna 30 septembrie – 7 octombrie, temperaturile medii vor fi uşor mai ridicate decât cele specifice pentru acest interval în regiunile sudice, în rest fiind în general apropiate de cele normale.

Cantităţile de precipitaţii se vor situa în jurul celor normale pentru această perioadă, în cea mai mare parte a ţării. Pentru săptămâna 7-14 octombrie, regimul pluviometric va fi uşor excedentar în jumătatea nord-vestică a ţării, iar în rest va fi apropiat de cel normal pentru această perioadă. Pentru săptămâna 14-21 octombrie, mediile valorilor termice vor fi apropiate de cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României. Cantităţile de precipitaţii vor fi în general apropiate de cele normale pentru acest interval, în cea mai mare parte a ţării. Bărbat reținut pentru agresarea sexuală a unui băiat de 16 ani