În România încă sunt gări care sunt adevărate muzee în aer liber, a declarat secretarul de stat în Ministerul Transporturilor Ioan Cristian Săvoiu.
Optimizarea transportului feroviar se poate realiza şi prin introducerea unui sistem modern de management al traficului feroviar, care să fie raliat la standardele europene, a adăugat acesta
„Optimizarea transportului feroviar se poate face şi prin introducerea unui sistem modern de management al traficului feroviar care să fie la standardul european. Noi avem încă gări care sunt adevărate muzee în aer liber. Macazele şi toate mecanismele de dirijare a traficului sunt manuale, sunt de când s-a înfiinţat gara. Gările au programe de automatizare, care costă şi astea bani. Şi ele trebuie corelate cu sistemele de management al traficului”, a spus secretarul de stat, potrivit digi24.ro.
Potrivit secretarului de stat, România nu va avea „un trafic feroviar modern, atractiv şi flexibil până nu va face reforme care ţin de infrastructură de cale ferată”. „Lumea are tendinţa să se uite în primul rând la vagoane şi la curăţenia din vagon şi vechimea locomotivei. Dar nu aceasta este toată problema. Problema este mult mai amplă şi mai complexă. Degeaba cumperi locomotive noi şi vagoane şi le pui să meargă pe nişte şine pe care există risc de deraiere”, a mai declarat Ioan Cristian Săvoiu.
Legat de creşterea vitezei de trafic, Ioan Cristian Săvoiu, a explicat că este în strânsă corelaţie cu managementul traficului, îmbunătăţirea managementului traficului, introducerea unor sisteme şi a unor standarde moderne care sunt deja implementate la nivelul UE „dar care trebuie instalate şi la nivelul infrastructurii feroviare la nivel de instalaţii”.
„Aceste lucruri se dezvoltă pas cu pas şi coridor cu coridor, pe priorităţile fixate de UE. Important e că lucrurile se mişcă, există finanţare, sunt programe, sunt proiecte, şi sunt acţiuni concrete care se iau şi sunt în curs de implementare”, a mai declarat secretarul de stat Ioan Cristian Săvoiu. Acesta a participat la Iaşi, la evenimentele organizate, în perioada 15-19 noiembrie, în cadrul „Săptămânii Geodeziei Româneşti”, manifestarea organizată de Uniunea Geodezilor din România (UGR) şi Universitatea Tehnică Gheorghe Asachi din Iaşi (TUIASI). Manifestările au reunit profesionişti din domeniul cadastrului, geodeziei, topografiei, cartografiei şi din domenii apropiate.
Indemnizații pentru românii care au grijă de rudele bolnave