Cântărețul Mihai Trăistariu a declarat că Eurovision este un concurs imprevizibil, iar „rețeta” pentru a câștiga se schimbă de la an la an. Artistul a mai precizat că rămâne un „fan al concursului”, chiar dacă nu va participa anul acesta.
„E primul an după atâția ani în care nu mă zbat pentru Eurovision. Sunt deja de 11 ori finalist Eurovision în România, un record. Până nu câștig premiul cel mare nu mă las!”, a declarat Trăistariu, relatează WOWbiz.ro.
Trăistariu: „Tu trebuie să presupui că ai luat preselecția românească și te-ai dus afară”
De asemenea, cunoscutul cântăreț a mai precizat că în fiecare an primește peste 50 de piese pentru Eurovision, dar niciuna nu corespunde cerințelor artistului.
„Eu primesc câte 50-60 de piese pe an pentru Eurovision, dar vreau să spun că sunt niște piese simple, banale, comerciale. Acolo trebuie să vii cu ceva mai șocant, mai wow!”, a mai spus Mihai Trăistariu.
Mai mult, cântărețul a mai spus că nu este impresionat de melodiile înscrise la Eurovision 2022, lăudând totuși piesa compusă de fostul lui coleg, Costi Ioniță.
„Am ascultat piesa („România mea”). Poate fi o rețetă de succes pentru simplu fapt că are România în nume și pentru faptul că diaspora votează. E o piesă care poate câștiga, care poate aduce punctaj internațional”, e de părere Mihai Trăistariu.
Cunoscutul producător de muzică,Costi Ioniță, participă la Eurovision 2022 cu piesa „România Mea”, cântată de Claudi Pavel, Minodora și Diana Bucșă.
Reamintim că Trăistariu și Costi Ioniță au fost colegi în trupa Valahia, o formație de muzică românească care a activat în perioada 1998 – 2004. Ioniță a decis să părăsească trupa în 1999 și să se dedice carierei solo, iar în 2000, formația a concurat la Eurovision cu melodia „Why”.
Eurovision 2022 va avea loc în Italia, la Torino, unde 41 de țări s-au înscris la ediția cu numărul 66 a concursului internațional. Semifinialele vor fi pe 10 și 12 mai, iar finala pe 14 mai.
Concursul se desfășoară în fiecare an, din 1956, fiind transmis atât în Europa, cât și în Australia, Asia și Statele Unite.