Noi reguli pentru minorii care vor să își facă tatuaje

Au fost impuse interdicții saloanelor de tatuaj, piercing și înfrumusețare

TATUAJ
TATUAJ SURSA FOTO PIXABAY

Ordinul nr. 1648/2024 privind aprobarea Normelor de igienă pentru saloanele de înfrumuseţare şi saloanele de tatuaj, piercing şi implantare dermală, stabileşte mai multe reguli în baza cărora funcţionează saloanele de înfrumuseţare şi cele de tatuaj, potrivit digi24.ro.

Actul normativ aduce mai multe interdicţii în ceea ce priveşte procedurile de tatuare şi, implantare dermală şi piercing.

”Este interzisă efectuarea procedurilor de piercing corporal şi implant dermal persoanelor cu vârsta sub 16 ani, cu excepţia piercingului din zona urechii pentru care este necesar acordul părintelui/tutorelui. Este interzisă efectuarea procedurilor de tatuare cosmetică şi artistică a persoanelor cu vârsta sub 18 ani. Este interzisă efectuarea piercingului la nivelul organelor genitale persoanelor care nu au împlinit vârsta de 18 ani”, sunt prevederile articolului 15 din Normele de igienă pentru saloanele de înfrumuseţare şi saloanele de tatuaj, piercing şi implantare dermală, parte integrantă din Ordinul semnat de Alexandru Rafila.

Acelaşi articol prevede că ”este interzisă efectuarea de implanturi dermale la nivelul organelor genitale”.

Articolul următor interzice „mutilarea genitală sub orice formă, precum şi orice altă procedură ce poate fi definită ca o circumcizie la femei”. Documentul prevede că ”nu este luat în considerare acordul femeilor la niciuna dintre procedurile definite ca circumcizie a propriei persoane”. Actul normativ stabileşte că ”toate procedurile estetice care se efectuează în salonul de înfrumuseţare sunt efectuate cu produse cosmetice autorizate şi doar de către personal calificat, cu o pregătire profesională conform standardelor ocupaţionale”.

Sesiunea specială a examenului de Bacalaureat 2024 începe pe 21 mai