China se confruntă cu probleme de depozitare a deșeurilor medicale, în contextul în care, în fiecare zi, sunt folosite sute de milioane de instrumente de unică folosință la testarea PCR, informează Digi24.
Autoritățile chineze aplică strategia zero Covid, ceea ce înseamnă carantină obligatorie, izolare la domiciliu și testări masive, toate aceste lucruri devenind o obișnuință în orașele mari din China.
Sute de milioane de persoane trebuie să fie testate la fiecare trei sau două zile, chiar zilnic.
Guvernul chinez va aloca miliarde de euro pentru eliminarea deșeurilor medicale
Yifei Li, expert în mediu la universitatea New York din Shanghai, a declarat că problemele cu care China se confruntă sunt enorme și continuă să se agraveze.
”Cantitatea de deşeuri medicale care este generată zilnic este de o amploare aproape fără precedent în istoria omenirii”, a declarat expertul chinez.
Reamintim că doar pentru câteva zeci de cazuri pozitive de Covid-19, autoritățile examinează sute de milioane de oameni, multe orașe fiind puse în carantină cu săptămânile.
Potrivit AFP, oraşele şi provinciile chineze în care locuiesc un total de 600 de milioane de persoane au anunţat o formă sau alta de testare generală şi constantă a populaţiei lor.
Potrivit autorităților din Shanghai, în luna mai au fost depozitate peste 68 de mii de tone de deșeuri medicale, reprezentând de șase ori cantitatea zilnică normală.
Citește și articolul: Lockdown pentru un oraș important din China. Numărul cazurilor de Covid-19 este în creștere